Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16629571 www.bgdnes.bg

Гери Пейчева е секссимволът на шаха

Софиянката Гергана Пейчева е четвъртата от петте царици на шаха, за които "България Днес" ще ви разкрие интересни подробности извън черно-бялата дъска. В пет поредни броя представяме чаровните дами в различна светлина.

Умна и красива, Гергана Пейчева вече е определяна като секссимвола на шаха. Хубавицата е способна да омае всички мъже с чаровната си усмивка и може да сложи в малкия си джоб редица моделки и напомпани чалгаджийки. 

Реклама

За разлика от тях, Пейчева е напълно натурална красавица, но не парадира с хубостта си. Дори и без грим Гери е много очарователна и веднага привлича погледите към нея. Девойката е на 20 години и в социалните мрежи, за разлика от връстниците си, не показва разголени снимки, а споделя фотокадри, на които винаги сияе с ослепителна усмивка. 

От петте царици на шаха личният живот на Гергана е най-тайнствен и не се знае много за активността й извън черно-бялата дъска. Пейчева е обиколила голяма част от света, тъй като се занимава с шах от 6-годишна. 

Гери завършва средното си образование в Немската езикова гимназия в София. В момента красавицата учи и прекарва по-голяма част от времето си в САЩ подобно на нейната колежка и приятелка - Бела Кръстева. Именно заради шахматните й успехи е поканена със стипендия в Далаския университет в Ричардсън, Тексас. Там е студентка втори курс в специалност "Бизнес мениджмънт". Освен това играе на първа дъска в университетския отбор. 

Гери винаги ще е благодарна на семейството си, което й оказва огромна подкрепа през годините. Баща й Светослав Пейчев разкрива, че за около 12 години са похарчили сума от порядъка на 150-200 хиляди лева за цялостна издръжка на шахматната дейност на дъщеря му. През годините Гери се е състезавала за шахматните клубове на ЦСКА и "Етър". Гери си пада и по футбола - голяма фенка е на Лео Меси и изобщо не обича Кристиано Роналдо, който за нея е "симулант".

За разлика от Нургюл, Белослава и Виктория, Гергана предпочита единствено Българското Черноморие. Плажът на Приморско й доставя най-голямо удоволствие. Нейната любима дестинация в Европа е белгийската столица Брюксел. Шахматистката е очарована от богатата история, уникалната архитектура и вкусната кухня на европейската столица.

Любимото й място в Брюксел е великолепният площад "Гран Плас", където красавицата обича да се разхожда и да похапва понички с шоколад и ягоди. Не е тайна, че Гери си пада по сладкото, но това не се отразява на изваяната й фигура.

Пейчева няма много време за личен живот - дните й са изпълнени предимно с шах и учене. Нощният живот и гаджетата не са приоритет. През свободното си време обича да пазарува в моловете с приятелки и четенето на книги. Гери не си пада по екстремните неща, а вместо това предпочита по-спокоен начин на живот. Към момента красавицата е основно фокусирана върху шаха. Именно Гери беше с ключова роля за европейската титла по шахмат за жени, след като спечели последната решаваща партия.

 

Четете още

Шахматистката Виктория Радева е футболен експерт

Шахматистката Виктория Радева е футболен експерт

Нургюл Салимова обожава турското море, ето защо

Нургюл Салимова обожава турското море, ето защо

Реклама
Реклама
Реклама