Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16775642 www.bgdnes.bg

ГОРДОСТ! Гришо сред фаворитите на "Аустрелиън Оупън"

Тренировки с олимпийски шампион помагат за успеха

Григор Димитров е сред големите фаворити за първия турнир от Големия шлем "Аустрелиън Оупън". Българинът е шести вероятен победител според авторитетната медия ESPN.

Пред Гришо са само Новак Джокович, Карлос Алкарас, Яник Синер, Даниил Медведев и Александър Зверев. Зад Димитров остават съперникът му от финала в Бризбейн - Холгер Руне, Андрей Рубльов, Стефанос Циципас и др. Медията отбелязва, че Григор се намира в страхотна форма от няколко месеца. Тя бе затвърдена с първа титла от шест години насам.

Реклама

"Искаш да спечелиш всеки турнир, в който играеш - сподели Димитров. - Това е, точка. Не искам да се поставям под напрежение или да си поставям високи цели и очаквания. Това, че играеш добре, не означава, че ще спечелиш. Има турнири, в които играеш невероятно, но изведнъж нещо се случва и се представяш под очакванията. Има една седмица до Мелбърн. Всички ще отидат там, за да се борят. Форматът е три от пет сета, това е много различен турнир. Трябва да поддържам тази линия, да продължавам да правя това, което правя, да тренирам още."

Гришо добави, че титлата в Бризбейн означава много след толкова време от предишната.

"Да играя срещу топтенисисти, много по-млади от мен, е много добър начин да видя на какво ниво съм. Това е нещото, с което се гордея най-много. Победата си е победа, титлата си е титла, но да видя нивото си е по-важно. В последните четири или пет месеца нещата, които правя на корта и извън него, се отплащат по чудесен начин. Смятам, че играя добър тенис, но чувствам, че има някои неща, които мога да подобря още малко. Кой знае какво ми предстои, ако тези неща се получат", заяви Гришо.

Димитров е прибавил не един, а двама нови членове към екипа си по време на паузата. Освен испанеца Марк Боада с него работи и друг физиотерапевт - французинът Никола Мароа. В щаба му са още двамата треньори Джейми Делгадо и Даниел Валверду и един от най-добрите фитнес специалисти в света - Себастиен Дюран. Единственият българин е Алгис Христов, който също е физиотерапевт, но се присъединява към Григор за определени турнири. Двамата работят заедно от години.

Оказа се, че и олимпийски шампион е замесен в отличната форма на Димитров. Това е бившият американски спринтьор Джъстин Гатлин, който печели титлата на игрите в Атина през 2004 г. Двамата са били партньори в беговата подготовка на българина на стадиона в Монако преди началото на сезона. Американецът не пропусна да честити титлата на Гришо.

"Поздравления, Григор Димитров. Зная колко усилено работи за това", написа Гатлин в стори в инстаграм със снимка на двамата.

Четете още

ЕРГЕН №1! Гришо два пъти отказва женитба

ЕРГЕН №1! Гришо два пъти отказва женитба

2240 дни по-късно Гришо пак с титла

2240 дни по-късно Гришо пак с титла

Реклама
Реклама
Реклама