Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16798613 www.bgdnes.bg

Коварен унгарец на пътя на Гришо

Фучович води с 2:1 победи, но последната е за българина

Григор Димитров ще има трудно препятствие на старта на Откритото първенство на Австралия по тенис. Шампионът от Бризбейн ще трябва да се изправи срещу стария си познайник - 69-ия в света Мартон Фучович.

Двамата са се срещали три пъти, като балансът е в полза на унгареца, който е побеждавал 32-годишния хасковлия два пъти, докато Григор е печелил само една схватка в преките сблъсъци.

Реклама

Единствената победа за световния номер 13 дойде в последния двубой между двамата на 1/16-финалите на турнира в Сан Диего през 2021 г. с 6:3 1:6 7:5. Това като цяло се превърна в едно от успешните състезания на българина, който тогава стигна до полуфиналите и отпадна на крачка от битката за титлата, след като отстъпи на Каспер Рууд, който впоследствие триумфира и с титлата.

Другите два мача между Димитров и Фучович също бяха на американска земя, като и двата бяха през 2020 г. в разстояние от няколко седмици. Първият бе в Синсинати през август, когато унгарецът спечели със 7:5 4:6 6:2, а вторият бе на "Флашинг Медоу", когато българинът преклони глава със 7:6(5) 6(4):7 6:3 4:6 1:6 в драматична схватка продължила 4 часа и 54 минути.

Четвъртият сблъсък между двамата по време на Откритото първенство на Австралия ще бъде на 14 януари (неделя) от 2:00 сутринта българско време.

При успех шампионът от Бризбейн и номер 13 в основната схема Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Себастиан Офнер (Австрия) - Танаси Кокинакис (Австралия). По-нататък негов евентуален противник може да бъде Алехандро Давидович Фокина (Испания). А в 6-а секция на долната част на схемата на турнира като най-опасен съперник се очертава Даниил Медведев (Русия), номер 3 и започващ в първия кръг срещу дошъл от квалификациите състезател или "щастлив губещ".

Номер 1 в схемата на турнира Новак Джокович също чака да научи името на противника си от пресяванията, а във втория кръг ще срещне австралиец, тъй като един срещу друг за място ще спорят Алексей Попирин и Марк Дейвид Полманс.

Интересно начало ще има за номер 2 Карлос Алкарас (Испания), който започва с френския ветеран Ришар Гаске, а при успех ще чака някой измежду Дан Еванс (Великобритания) и Лоренцо Сонего (Италия).

Първият турнир за годината от Шлема започва на 14 януари и през тази 2024 година е с увеличен награден фонд в размер на 86 милиона австралийски долара (58,2 милиона американски долара).

Четете още

Данчето Христова забрави щерка си заради Гришо

Данчето Христова забрави щерка си заради Гришо

Гришо възбуди щерката на Андре Агаси

Гришо възбуди щерката на Андре Агаси

ГОРДОСТ! Гришо сред фаворитите на "Аустрелиън Оупън"

ГОРДОСТ! Гришо сред фаворитите на "Аустрелиън Оупън"

ЕРГЕН №1! Гришо два пъти отказва женитба

ЕРГЕН №1! Гришо два пъти отказва женитба

Реклама
Реклама
Реклама