Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16811470 www.bgdnes.bg

Скандален колега се задява с ГРИШО. Мачът му бил приятен за ЖЕНИТЕ

Бившият №13 в световния тенис Ник Кирьос ще бъде коментатор за "Еврроспорт" на предстоящия "Аустрелиън Оупън" . Скандалджията сподели очакванията си за някои от най-любопитните мачове от първия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем. 

Сред тях попадна този на Григор Димитров с Мартон Фучович от Унгария, който е №69 в световната ранглиста. По програма двубоят е насрочен за понеделник срещу вторник не по-рано от 02:00 часа през нощта българско време. Кирьос обърна специално внимание на доста интересен аспект от мача - женското внимание. 

Реклама

"Това е тежък сблъсък. Много труден първи кръг и за двамата. Този мач обаче ще е много приятен за жените. Боже мой...", заяви тенисистът.

Григор Димитров заяви, че вярва, че може да направи пробив в турнир от Големия шлем през този сезон. Българинът започна годината с първата си титла от 2017 г., след като стана шампион в Бризбейн. Той е само на 200 точки от завръщане в Топ 10, а до края на май има да защитава само 700.

"Никога не съм си мислил, че прозорецът за спечелване на титла от Големия шлем се затваря. Докато имам ракета в ръката си, харесвам шансовете си във всеки турнир, в който играя. Но не искам да мисля твърде далеч или че 2024 г. ще е годината. Надявам се да е година, която ще е изпълнена с добри спомени, добри мачове, добри победи и някои важни загуби, защото те те карат да се подобряваш", каза Димитров пред официалния сайт на АТП.

Григор отново обяви, че сега е по-добър тенисист в сравнение с 2017 г., когато за последно спечели титли и беше №3 в света.

"Не ми харесва да сравнявам годините, но съм на по-добро място в сравнение с 2017, физически и психически. Може би няма да спечеля повече турнири. Сигурното е, че съм по-добър играч, по-добър човек оттогава. И в известен смисъл това е по-важно, защото ако нещата са на правилното място, добрите неща ще се случват", обясни Гришо. 

В шестте години, в които не беше печелил титла, Димитров имаше и дълги периоди извън Топ 20. През 2019 г. падна до 78-о място в света. Той смени и няколко треньори в този период.

Реклама

"Толкова много неща се случиха през този години. Никога не съм мислил, че повече няма да спечеля турнир. Знаех, че ще го направя, бях близо толкова много пъти. Играх девет полуфинала, бях на няколко финала. Надявах се нещата да се обърнат и да има промяна за мен. Просто не знаеш кога ще се случи", допълни Димитров.

Гришо смята, че и преди ударите му са били налице, но сега вече планът за игра е по-устойчив. Титлата в Бризбейн дойде след силно представяне в края на сезон 2023. Димитров игра финал на "Мастърс"-а в Париж, а преди това се представи добре и в Азия.

"Беше лична моя битка да спечеля нова титла, но беше по-голяма победа за отбора, защото знаехме какво трябва да правим. Всеки ден трябваше да вярваме в процеса. Главното беше и аз да се отдам на това", каза още Димитров.

Четете още

Коварен унгарец на пътя на Гришо

Коварен унгарец на пътя на Гришо

Гришо възбуди щерката на Андре Агаси

Гришо възбуди щерката на Андре Агаси

Реклама
Реклама
Реклама