Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16832327 www.bgdnes.bg

Григор разузнава Кокинакис от ледена вана

В много добра физическа кондиция съм, радва се Димитров

Григор Димитров изгледа мача на следващия си съперник на "Аустрелия Оупън" от ледена вана. Преди това световният щ13 победи трудно унгареца Мартон Фучович след 4:6 6:3 7:6(1) 6:2.

Димитров загуби първия сет и допусна пробив във втория, но успя да подобри играта си и да обърне мача след над 3 часа битка. Това бе шеста поредна победа за Гришо от началото на сезона. Условията за игра бяха доста тежки заради горещото време, което доведе до проблеми за Фучович.

Реклама

В следващия кръг българинът ще срещне представителя на домакините Танаси Кокинакис, който победи Себастиан Офнер след 7:6(1) 2:6 6:7(4) 6:1 7:6(8) за над четири часа игра.

"Може би, ще ги гледам от ледената вана, но не и от трибуните - каза Димитров след своя мач. - Феновете са невероятни затова, че стоят тук в това време с часове наред."

Григор често прибягва до ледена вана за възстановяване след мачовете си. Често ползва процедурата и преди лягане.

Следващият му съперник Кокинакис е един от любимците на местните фенове и в момента е щ80 в световната ранглиста. Австралиецът има една титла в кариерата си и се гордее с победа над легендата Роджер Федерер. До този момент двамата с Григор нямат мач помежду си.

След победата над Фукович 32-годишният българин изрази задоволство от физическото си състояние.

"Много е важно как ще работим по време на предсезонната си подготовка, защото трябва да подготвим добре телата си за условията, които ни очакват тук в Австралия - каза Димитров. - Знаех, че ще ми бъде доста трудно още от първата точка. В началото не съумявах да се приспособя към условията. От няколко дни насам тренирам в Мелбърн, но в първия сет топката постоянно ми бягаше. Не играх добре в началото на двубоя, но за сметка на това мисля, че от гледна точка на физическата ми кондиция бях на много добро равнище и се стремях да остана така до самия край."

Четете още

Гришо победи Фучович на "Аустрелиън Оупън" след обрат

Гришо победи Фучович на "Аустрелиън Оупън" след обрат

Предложилата брак на Гришо: Влюбена съм в Димитров!

Предложилата брак на Гришо: Влюбена съм в Димитров!

Реклама
Реклама
Реклама