Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16843508 www.bgdnes.bg

Григор Димитров суперфаворит срещу Кокинакис advertorial icon

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е огромен фаворит на букмейкърите в мача си срещу Танаси Кокинакис от Австралия. Двубоят от втория кръг на престижната надпревара "Аустрелиън Оупън" е в четвъртък сутрин не преди 07:00 часа българско време. За краен победител в срещата efbet дава коефициент от 1.16* за Григор Димитров и 5.20* за Танаси Кокинакис. Мачовете на турнира от "Големия шлем" се излъчват пряко в ефира на Евроспорт и Евроспорт 2, а на efbet.com ще откриете разнообразни възможности за залог.

След завоюваната титла в Брезбейн по-рано този месец и отличното начало на "Аустрелиън Оупън" Гришо е амбициран да продължи с добрите резултати. В първия кръг от шампионата той стигна до обрат и победи коварния унгарски тенисист Мартон Фучович с 4:6, 6:3, 7:6, 6:2 след три часа и половина игра на корта. Българинът имаше трудности в първия сет и в началото на втория, но след това успя да вдигне нивото в своята игра, като заслужено се поздрави с успеха.

"Знаех, че играта ми не е на най-доброто ниво, но днес разчитах на нещо друго и това беше физическата ми форма", призна след мача Димитров.

"Мартон е много качествен играч. Той е сред най-силните физически играчи в Тура. Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка. В началото не успявах да се адаптирам към условията. Тренирах няколко дни в Мелбърн преди турнира, но в първия сет топката постоянно ми бягаше. Не играх добре в началото, но от гледна точка на физическата кондиция бях на много добро ниво и се стремях да остана така до края. Вие, феновете, сте невероятни. През цялото време виждах толкова много български флагове и в двата края на корта. Беше чудесно. Ще се подготвя много сериозно и ще дам всичко от себе си в следващия мач", коментира българският топ тенисист.

Представителят на домакините Танаси Кокинакис победи много трудно на старта австриеца Себастиан Офнер със 7-6(1), 2-6, 6-7(7), 6-1, 7-6(8). Въпреки това австралиецът е оптимистично настроен преди мача си от втори кръг на турнира.

"Ще се възстановя и ще отпочина. Григор е жесток играч, в момента той е в невероятна форма. Вярвам в себе си и се надявам и на подкрепа от феновете. Аз съм побеждавал по-високо ранкирани играчи преди, падал съм от по-ниско ранкирани от мен. Зависи от деня и от това да играя най-добрия си тенис. Надявам се да успея", заяви световният №80. До момента Димитров и Кокинакис не са се изправяли един срещу друг. Роденият в Аделаида тенисист спечели титлата на двойки на "Аустрелиън Оупън" през 2022 г. заедно с Ник Кирьос.

Ако считате, че срещата ще завърши за под 3.5 сета, то efbet ви предоставя коефициент от 1.93* за такъв залог. Над 3.5 сета пък се котират на 1.77*. Гришо загуби първия си сет в предишния мач. Ако смятате, че отново ще допусне изоставане след първия сет, то може да заложите при 3.20*, а да поведе в сетовете - 1.36*. Димитров да не спечели нито един сет в двубоя е оценено с 11.00*. Може да предположите и точния брой сетове в мача: 3 - 1.96*, 4 - 2.85*, 5 - 4.40*.

Новак Джокович е големият фаворит за спечелване на "Аустрелиън Оупън", като в секция “Дългосрочни събития“ на efbet.com откриваме коефициент от 2.05* за сърбина. Следват испанецът Карлос Алкарас (3.75*) и Яник Синер (5.60*). Григор Димитров е осми по шансове за титлата със ставка от 35.00*. При жените фаворит на "Аустрелиън Оупън" е Ига Швьонтек от Полша с коефициент 3.15*, а зад нея се нареждат Арина Сабаленка от Беларус (4.90*), Елена Рибакина от Казахстан (5.40*) и американката Кори Гауф (3.95*).

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама