Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16872126 www.bgdnes.bg

Малшанс! Радо и Алберт с лош ден в зимните спортове

След подиума в събота Янков отпадна на четвъртфинал, Попов не успя да финишира на слалома в Кицбюел

Лош ден имаха българските звезди в зимните спортове. Сноубордистът Радослав Янков се целеше във втори пореден подиум, но бе елиминиран на четвъртфиналите. Скиорът Алберт Попов пък отпадна в първия манш на слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кицбюел. 

Реклама

Очакванията към Радо Дивеча бяха много големи след фурора, който той направи в събота. На домашната сцена на писта "Стената" край Чепеларе той завърши трети на старта от Световната купа в паралелния слалом. Това бе първи подиум за него от 6 години насам. 

Днес обаче най-добрият ни съсезател в този спорт финишира втори на червеното трасе, изоставайки на 0,12 стотни от секундата от 43-годишната легенда и многократен световен шампион Андреас Промегер от Австрия. При жените нямаше участие във финалния кръг, след като Теодора Пенчева завърши на 24-о място. 

Алберт Попов пък стартира с 15-и номер ни австрийската писта. Той опита да бъде много агресивен при преминаването си между вратите, но рискът му не се оправда и той отпадна още в горната част на пистата. Най-доброто време даде Кристофер Яколсен от Швеция, който завърши с 50,09 секунди по легендарната писта "Щрайф". Само на 0,05 секунди от него остана Даниел Юл от Швейцария, а трети е Мануел Фелер от Австрия с изоставане от 0,23. Следващият слалом в Световната купа е на 24 януари в Шладминг, когато е нощното състезание. 

Четете още

Страхотен Радо Янков се завърна в топ 3 на сноуборда след 6 години

Страхотен Радо Янков се завърна в топ 3 на сноуборда след 6 години

Голямата ни ГОРДОСТ Алберт Попов тренира с бебето в планината

Голямата ни ГОРДОСТ Алберт Попов тренира с бебето в планината

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама