Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1795880 www.bgdnes.bg

Родригес прибира по 24 000 лв. в "Левски"

ЦСКА и "Левски" направиха най-големите трансферни удари през зимата. "Сините" хвърлиха около 1 млн. лева за новите си играчи, а "червените" - нито лев. На "Герена" акостираха Гари Родригес, Рене Михелич, Стефан Велев, Пламен Димов, Милен Василев и Михаил Иванов. "Армията" избраха Мартин Камбуров, Игнасио Варела, Спас Делев, Марсиньо, Ивайло Чочев, Божидар Стойчев и Венцислав Василев. Сметките показват, че "Левски" ще дава общо 76 бона на месец за новите си попълнения, а ЦСКА - 62 бона. "Червените" взеха само свободни агенти, но класни. 
Последното попълнение на "Левски" Гари Мендес Родригес се оказа и най-добре платеният футболист от новите в "А" група през зимната пауза. Нисичкият холандец ще се подписва под най-високата месечна заплата.
Нападателят ще получава по 24 000 лв. на месец. Въпреки крупната сума той не успя да измести дошлия през лятото Жоао Силва. Португалският нападател взима най-високата заплата в "Левски" - 28 000 лв. Родригес се изравни с друг холандец - Дъстли Мюлдер. Защитникът, който е сред основните футболисти на "сините", взима месечно същите пари като сънародника си, след като продължи договора си с клуба за още две години.
Родригес може да се похвали и с още един рекорд през зимата. Той е най-скъпият трансфер в паузата на първенството. "Левски" плати 200 000 евро за него на АДО (Ден Хааг), който държи правата му. "Сините" броиха и още 100 000 на "Дордрехт", където бе под наем през есента. Холандецът изпревари звездното попълнение на "Лудогорец" Себастиан Ернандес с 2000 евро. "Орлите" платиха 298 000 за колумбиеца на "Индепендиенте" (Меделин).
Втори по заплата от новите попълнения в "Левски" е словенецът Рене Михелич. Той ще взима по 20 000 лв. на месец. Заплатата на халфа е фиксирана от "Насионал" (Мадейра), чиято собственост е. Михелич ще играе под наем на "Герена" до лятото. В договора му за преотстъпване има клауза и за закупуването му. Цената му е фиксирана в нея и не зависи от представянето му през пролетта.
За разлика от чуждестранните попълнения българите, които преминаха в "Левски", ще получават далеч по-малки заплати. На дъното е вратарят Михаил Иванов. Стражът, който дойде от "Ботев" (Вр), ще получава четири пъти по-малко от Родригес - по 6000 лв. на месец.
След редуцирането на заплатите таванът на заплатите в ЦСКА е 20 000 лева. Толкова ще получават доказалият се голмайстор Мартин Камбуров и уругваецът Игнасио Варела, който е под наем от "Палермо". Толкова получават и досегашните играчи на клуба като капитана Иван Бандаловски и недоразумението Костадин Стоянов. Двамата доскоро прибираха по 30 бона на месец, но се съгласиха да намалят заплатите си.
Спас Делев доскоро се пазареше за 30 хиляди на месец, за да се върне в ЦСКА, но накрая клекна на 7500 лв. Бразилското попълнение Марсиньо, което е пълна загадка като футболист, ще прибира по 5 бона на месец. Венцислав Василев дойде от закъсалия "Миньор" и няма да излезе скъпо на ЦСКА - 4500 лева на месец. Подареният от депутата Емил Димитров 20-годишен талант Ивайло Чочев ще се подписва за 3000 лева. Най-евтино излиза върнатият вратар Божидар Стойчев, който ще взима само 2000 лева заплата. В същото време в ЦСКА остава вечната резерва Станко Йовчев. За да ходи на тренировки и да пътува с отбора, възпятият с ирония от агитката Станко прибира по 4 бона.    
 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама