Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1797857 www.bgdnes.bg

Треньор №1 на България Михаил Таков: Героичен Далаклиев

Главният треньор на националните отбори по бокс Михаил Таков похвали специално Детелин Далаклиев заради участието на турнира "Странджа". Бившият световен шампион беше под въпрос до последно, защото се разболя от гнойна ангина непосредствено преди състезанието. Плевенчанинът дебютира на голям турнир в новата си категория - до 60 кг. Ветеранът спечели златния медал след успех на финала над Гани Схаилов (Каз) с 8:7.
"Героичен Далаклиев - коментира треньор щ1 на България за 2012 г. Мишо Таков. - Беше болен, но показа своя характер."
Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон Тервел Пулев отново има проблеми с носа. Той ще се подложи на лека интервенция. В края на 2011 г. софиянецът, който също спечели злато на турнира "Странджа", претърпя две операции.
"Прочистването е козметично", обясни Михаил Таков.
Главният треньор на националните отбори разкри, че тази година турнирът е бил с по-малко чуждестранни състезатели, за да се даде шанс за изява на българите.
"Младите трябва да усетят конкуренцията на международния ринг и да си сверят часовниците - обясни Михаил Таков. - С изключение на опитните национали останалите нямат възможност за много изяви в чужбина. Сутринта на финалния ден направихме официални спаринги между тези момчета, които отпаднаха. Много ми харесаха Радо Панталеев и Николай Коев. Дори им казах, че е трябвало по подобен начин да играят и на полуфиналите, които загубиха."
Нокаутираният Симеон Чамов ще почива само месец. Неговото състояние е нормално.
"Няма нищо страшно - обясни Михаил Таков. - Ние и без това нямаме състезания по това време."


Националите ще направят лагер на базата "Спортпалас". Компания в тренировките ще им правят боксьори от Албания, Косово и 20-членен турски тим.
"До европейското първенство, което е в края на май в Минск, ще участваме в три международни турнира - коментира Таков. - Ще направим и кратък лагер в Беларус."



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама