Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/18078930 www.bgdnes.bg

Григор се нареди до Надал и Джокович, Ализе го гледа

Българинът вече с четвъртфинал на всички турнири от Големия шлем и "Мастърс"

Григор Димитров отново се нареди до най-големите в тениса. Българинът за първи път в кариерата си се класира на четвъртфиналите на "Ролан Гарос" и вече е достигал до тази фаза на всички турнири от Големия шлем. С подобно постижение сред действащите играчи са само големи имена като Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри, Даниил Медведев и Марин Чилич. За сравнение цели седем от 28-те световни №1 не са достигали на четвъртфиналите на всеки от турнирите от Големия шлем.

Реклама

Григор го направи с убедителна победа в три сета над Хуберт Хуркач и вече постигна забележителното кариерно постижение - четири пъти четвъртфиналист на Аустрелиън Оупън, веднъж на "Уимбълдън", веднъж на US Open и сега на "Ролан Гарос".

Димитров изигра много силен мач срещу Хуркач, въпреки че разрани ръката си при едно падане на корта.

"Толкова бях концентриран върху мача, че не обръщах внимание на това - каза Гришо. - Чак след това видях, че грипът на ракетата ми е целият покрит с кръв. Нямам проблем с това. Всъщност ме връща в детството, когато играех на различни настилки у дома. Имам хубави спомени от този период. Даже не знам кога се случи. Това са просто рани, няма да имам никакви проблеми за следващия мач. Ще се възстановя възможно най-бързо. Чувствам се страхотно. Много съм доволен как се разви денят. Подготвях се повече психологически, отколкото по някакъв друг начин. Знаех, че ще е много труден мач. Успях да остана солиден през целия мач и той завърши положително. Просто съм доволен, че успях да направя следващата стъпка тук. Винаги съм искал да го направя. До сега все нещо ми пречеше. Чувствах, че нещата се развиват в моята посока, но в същото време се опитвах да играя моята си игра и да бъда колкото е възможно по-агресивен."

Красивата французойка Ализе Лим подкрепи Григор в мача му с Хуберт Хуркач. Бившата тенисистка аплодира красивата игра на Димитров и сияеше след победата. Двамата са добри приятели, но в последно време има подозрения, че между тях може да има нещо повече. Слуховете се подхраниха преди около месец, когато си тръгнаха заедно с мощна супер кола от парти в Монако.

Все пак Лим не беше в ложата на Гришо, а го подкрепяше от друго място на трибуните. Присъствието и не е изненадващо, тъй като от 2022 г. насам тя работи "Евроспорт", който излъчва "Ролан Гарос".

Четете още

Гришо спал 17 пъти в съблекалнята

Гришо спал 17 пъти в съблекалнята

БРАВО! Гришо постигна най-големия си успех на "Ролан Гарос"

БРАВО! Гришо постигна най-големия си успех на "Ролан Гарос"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама