Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1822470 www.bgdnes.bg

Сашо Костов: "Ботев" (Пд) нямат отбор

Георги ИВАНОВ
Александър Костов е играл като нападател за "Левски" между 1955 и 1971 година, а през сезона 1960/1961 е в "Ботев" (Пд). Част е от атомното нападение на "сините" с Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков.
- Г-н Костов, на "Левски" предстои шампионатен мач с "Ботев" в Пловдив, където треньор е Станимир Стоилов, какви са очакванията ви?
- Няма значение, че Мъри е треньор там. Нищо че е левскарче момче. Те повечето треньори в "А" група са левскари, но това не означава, че на нашия отбор от това му е по-леко - напротив, всеки треньор и футболист иска да се докаже срещу "Левски". Срещу нас се трупа престиж и самочувствие.
- Какво е нивото на "Левски" в момента според вас?
- От контролите и първия мач срещу "Черноморец" не може да се правят изводи. Отборът на Митко Димитров-Херо не бе в състояние да ни се противопостави качествено, така че и нашите не можаха да покажат истинските си възможности.
- А гледахте ли "Ботев" (Пд)?
- Да, гледах си със "Славия". Ми те нямат никакви играчи, освен един ляв бек - Виейра. Вземем ли този мач, ще направим голяма крачка към титлата.
- Но предстоят двубои с "Лудогорец", ЦСКА, "Литекс"...
- Тия не трябва да ни плашат. Важно е началото на полусезона, да тръгнем с победи и самочувствие.
- Какви са вашите спомени от мачовете с "Ботев" (Пд)?
- Винаги са ставали здрави мачове, защото "Ботев" си беше голям отбор. Та и Гунди игра там две години, Чико Дерменджиев и много други големи футболисти. Публиката им също е фактор при домакинствата, така че винаги е трудно на стадиона в Пловдив.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама