Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1824315 www.bgdnes.bg

Кроят шапката на Мъри

Един от легендарните нападатели на "Левски" и "Ботев" (Пд) в близкото минало - Петър Курдов, смята, че двубоят в събота е съдбоносен и за двата отбора. "Сините" и "жълто-черните" излизат един срещу друг в мач от 17-ия кръг на "А" група.

"Това е мач от съдбоносно значение и за двата отбора - сподели пред "България Днес" Курдов, който в момента е треньор на "Марица". - Първо ще споделя защо е такъв за домакините. Като имам предвид как е настръхнал градът и обстановката около клуба, ако не победят, ще усложнят много ситуацията си. Една загуба ще ги отдалечи от челните редици и местата, които дават право на участие в евротурнирите следващия сезон. Освен това едно недобро нещо витае около главата на Станимир Стоилов, доколкото чувам. Група хора се гласят да му искат оставката, ако започне да губи. Нещо, което не е правилно според мен."

 

 

 

Според Курдов "Левски" задължително трябва да спечели в Пловдив, ако иска да вземе титлата.

Реклама

"Илиан вече издържа първия изпит в Бургас - сподели бившият нападател. - Загуба ще го отдалечи от първото място и титлата ще стане труднодостижима. Факт е, че Илиан и Станимир за първи път излизат един срещу друг като треньори. Двамата няма как да се изненадат. Едва ли ще си предложат нещо ново в този двубой. Просто те се познават до болка."

Наставникът на "Марица" смята, че и двамата треньори ще заложат на по-дефанзивна тактика в двубоя.

"Ще се затворят в началото и ще търсят пролуки в отбраната на противника, от които да се възползват - прогнозира Курдов. - Познавайки нрава и стила на Станимир Стоилов, той със сигурност ще подходи така към мача. Тактиката на Илиан Илиев няма да се различава по нищо от тази в Бургас, която му донесе късмет. "Левски" ще излезе с наситена средна линия и ще разчита да нанесе мълниеносно удара, както направи това с двата гола на Карвальо срещу "Черноморец"."

Според него "Левски" има предимство спрямо "Ботев" като отделни единици. Плюс ще е и настроението от убедителната победа в Бургас в първия пролетен кръг.
"Левски" има предимство, но то ще приключи с първия съдийски сигнал - смята Курдов. - Оттам нататък роля ще има и ефектната публика на "Ботев". Феновете на домакините са уникални. Все пак като единици "Левски" има предимство. Надявам се двата отбора да направят един добър мач. Аз ще стискам палци на моя любим "Левски" въпреки многото ми приятели в "Ботев"."

Мачът в събота ще е е първият сблъсък между двата отбора в Пловдив след завръщането на "канарчетата" в "А" група. Последният двубой там бе на 14 март 2009 година и завърши 1:0 за "сините" с гол на Дарко Тасевски.

Последва дълго изгнание на "канарчетата" в долните дивизии до завръщането им в елита през лятото. Двата тима се срещнаха на "Герена" през есента след четиригодишна пауза. Тогава начело на "Ботев" беше Ферарио Спасов, а "Левски" записа категорична победа с 3:1. Головете за "сините" вкараха Симеон Райков - два, и Станислав Ангелов. Точен за "жълто-черните" беше Артур Енрике.

Реклама
Реклама
Реклама