Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1826965 www.bgdnes.bg

Нахъсват "Ботев" със 100 бона да бият "Левски"

Огромна премия от 100 000 лв. може да заработят футболистите на "Ботев", ако победят "Левски", научи "България Днес". Мачът е в събота от 15 ч. в Пловдив и ще бъде излъчван директно по ТВ7.
За българските стандарти това е много голям бонус, но собствениците на "Ботев" могат да си го позволят. Треньорът Станимир Стоилов е убедил ръководството да стимулира играчите, защото двубоят може да се окаже възлов за европейските амбиции на клуба.
За сравнение - практиката в "Левски" е играчите да получават по 2000 лв. за победа срещу всички съперници с изключение на "Лудогорец", "Литекс" и ЦСКА. Срещу тези три отбора бонусът е двойно по-голям. Случвало се е президентът на "Левски" Тодор Батков да дава и повече пари, когато мачът е особено важен. Това е решение, което взима лично той и не е заложено във вътрешния клубен правилник.
За наставника на домакините срещата с "Левски" е от особено значение. Той е бивш наставник на "Левски" и гори от желание да докаже, че беше несправедливо уволнен от "Герена". Освен това Мъри ще трябва да защити големите си претенции на треньор и високата си заплата с резултати. Той е доведен на "Колежа", за да осигури на клуба европейски статут. Това няма как да стане без победи срещу силни съперници. В момента "Ботев" е на пето място с 29 точки, 3 по малко от третия "Литекс". В първия мач тимът завърши 2:2 като гост на "Славия".
Конкуренцията за Лига Европа ще бъде жестока, защото шансове имат ЦСКА, "Локомотив" (Пловдив) и "Черноморец". "Ботев" отпадна от турнира за Купата на България и единственият шанс за евроучастие е първенството. В момента постът старши треньор на "Ботев" е доста привлекателна позиция - клубът е сред най-богатите в България. Затова никой няма да прости на Мъри слаби резултати, дори и да са постигнати с правилен футбол.
"Има хора, които вече кроят шапката на Стоилов", призна преди дни пред "България Днес" Петър Курдов, бивш играч и на "Левски" и на "Ботев" (Пловдив).
За "Левски" мачът също е ключов. В битката за титлата тимът изостава на точка от шампиона "Лудогорец". Всяка грешна стъпка може да ги остави за поредна година без трофей в първенството. "Сините" по традиция трудно играят на "Колежа" и сега няма да бъде по-различно. Агитката на домакините ще се погрижи да надъха своите с впечатляваща хореография и пироефекти. Билетите за мача в момента са най-дефицитната стока в Пловдив. Със сигурност всички места на стадиона ще бъдат запълнени с изключение на зоните за сигурност.
Според букмейкърите гостите са фаворити. Коефициентът за успех на "Левски" е около 2. Ставката за победа на "Ботев" е над 3,50, а равенството се оценява между 3,30 и 3,40.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама