Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/18411826 www.bgdnes.bg

Илиана Раева вижда злато в Париж

Президентът на Българската федерация художествена гимнастика Илиана Раева пожела олимпийска титла от Париж за Стилияна Николова, която спечели многобоя на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока (Румъния). Другата ни надежда за олимпиадата Боряна Калейн се нареди четвърта, след като допусна грешка в съчетанието си с лента.

"Изключителна Стилияна Николова поведе с огромна разлика и безкомпромисна игра на последната Световна купа преди олимпийските игри в Париж 2024! Уверена и много силна Стили! Четири от четири съчетания. Това не е нейният максимум, но вярвам, че ще го направи в Париж", заяви президентът на БФХГ малко след съчетанията на двете грации с бухалки и с лента.

Реклама

Раева похвали и абсолютната европейска шампионка за 2023 година Боряна Калейн. "Силна и все по-уверена Боряна, която заяви на това състезание, че е готова да се бори за медал в Париж! Допусна само една груба грешка и две неточности, но показа своя потенциал и сила. Става все по-добре! Поздравления за всички!", завърши тя.

Ансамбълът ни също спечели златен медал в Клуж-Напока. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева, в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, бяха безапелационни в изпълненията си и в двата състезателни дни и с общ актив от 73,650 точки (38,950 на 5 обръча и 34,700 на 3 ленти + 2 топки) заслужено се окичиха с титлата в многобоя.

Четете още

Стилияна Николова със световна титла

Стилияна Николова със световна титла

Боряна Калейн донесе първа титла на България от 36 години

Боряна Калейн донесе първа титла на България от 36 години

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама