Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/18419749 www.bgdnes.bg

Биляна Дудова на море в Созопол преди игрите в Париж

Боркинята тренира и почива на Черно море с гаджето си Жанет

Една от големите ни надежди за медал от предстоящата олимпиада Биляна Дудова се зареди на плажа край Созопол. 26-годишната състезателка по борба събира тен от шезлонг край морето. Тя е облечена с черен бански и видимо е в добро настроение.

"На Черно море много е добре", кефи се Билянчето. С нея е и интимната й половинка Жанет Немет. Българката и унгарката от доста време насам не крият, че са влюбени и имат сериозна връзка. "Щастието е ден на плажа. Това възстановява душата ми", споделя Дудова. И все пак тя признава, че не спира с всекидневните тренировки, за да сбъдне мечтата си за медал от олимпийски игри. До момента тя има 4 златни медала от европейски първенства и 1 злато от световно първенство. 

Реклама

 

"Когато не намериш време, като не вършиш работата, не получаваш резултатите", категорична е боркинята, която ще участва в категория до 62 килограма. По време на олимпиадата, на 1 август, тя ще отпразнува своя 27-и рожден ден.

На последното си състезание преди игрите в Париж Биляна Дудова спечели сребърен медал на турнира по борба Гран При на Испания в столицата Мадрид. На финала тя отстъпи пред Астрид Монтеро (Венецуела) с 1:5, а преди това Дудова записа три победи.

Звездата на русенския клуб "Юнак-Локомотив" стартира на олимпиадата на 9 август, петък, когато са насрочени осминафиналите, четвъртфиналите и полуфиналите в нейната категория. На следващия ден ще са репешажите и финалните схватки.

"Моята най-голяма цел е олимпийското злато. Ще го преследвам с всички сили - закани се Дудова. - Ще дам най-доброто. Познавам съперничките. Знам с кои ще играя. По време на тренировките ще се подготвим за тях", отсича Биляна, която от края на миналата година работи с легендарния треньор Симеон Щерев.

Четете още

Биляна Дудова смени треньора, гони злато от олимпиадата

Биляна Дудова смени треньора, гони злато от олимпиадата

Дудова и Юсеин в решителна схватка

Дудова и Юсеин в решителна схватка

Боркинята Биляна Дудова:
Бях мотивацията за Тайбе Юсеин

Боркинята Биляна Дудова: Бях мотивацията за Тайбе Юсеин

Световната и европейска шампионка по борба Биляна Дудова: Няма да се боря за друга държава!

Световната и европейска шампионка по борба Биляна Дудова: Няма да се боря за друга държава!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама