Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/18482761 www.bgdnes.bg

Везенков се завръща в "Олимпиакос"

Вторият българин, играл в НБА след Георги Глушков, напуска "извънземната лига" след само един сезон с екипа на "Сакраменто Кингс". Саша се раздели с "кралете" след края на сезона и подписа с "Торонто Раптърс". Но си тръгна от канадския клуб, без да запише дори минута игра, за да се завърне в крайна сметка в последния си европейски отбор "Олимпиакос".

Възможността българинът все пак да остане в НБА е толкова минимална, че почти никой не вярва в нея.

Реклама

Ето как се разви баскетболната сага накратко. Везенков се озова в редиците на "Торонто Раптърс" в края на юни, когато бе трансфериран от "Сакраменто Кингс". Впоследствие стана ясно, че 28-годишният баскетболист няма намерение да продължи своя път отвъд океана, тъй като "Олимпиакос" стори всичко по силите си да го върне в своите редици. 206-сантиметровият стрелец имаше още една гарантирана година от своя договор на стойност 6,6 млн. долара.

Според журналиста Кийт Смит българският играч е откупил своите права и това е довело до раздялата с "динозаврите". Въпреки че Везенков искаше да напусне, от "Торонто" нямаха намерение да се разделят толкова лесно с него. Дадени бяха индикации за това в предишните седмици, но изглежда, че последните действия на баскетболиста са оказали сериозно влияние.

Информациите гласят още, че Спортист №1 на България се е договорил устно с тима от Пирея за следващите 5 години, в които ще заработи 20 милиона евро. Така Везенков е напът да защитава отново цветовете на гърците, за които игра от 2018 до 2023 година.

Четете още

ОФЕРТА! Предложиха доживотно безплатно порно на Везенков

ОФЕРТА! Предложиха доживотно безплатно порно на Везенков

Георги Глушков: Везенков ще съжалява, че се връща

Георги Глушков: Везенков ще съжалява, че се връща

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама