Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/18727577 www.bgdnes.bg

Майк Тайсън се изправя срещу машина за пари

Един 27-годишен мъж в разцвета на своите сили ще се бие срещу 58-годишен съперник и независимо от изхода на битката младежът ще спечели 40 млн. долара. В това ще се състои широко рекламираният боксов мач между Джейк Пол и Майк Тайсън, който ще се проведе на 15 ноември.

Тайсън е бивш световен шампион. Постигнал е всичко в живота си с помощта на железните си юмруци и къртовски труд. По време на боксовата си кариера Майк спечели стотици милиони, които успя да пропилее. Забърка се в сексскандали и съдебни дела, които го пратиха зад решетките.

Реклама

Сега срещу Динозавъра застава Джейк Пол. Един специалист по това как се правят пари от нищото. Младежът усеща, че в интернет могат да се печелят лесни кинти, и започва да публикува видеа в платформите Vine и YouTube през 2013.

Подвизава се в мрежата заедно с брат си Логан Пол и двамата постига бърз успех. Превръщат се в най-следените влогъри в света. Как го правят? Братята Пол публикуват клипове със забавни номера и хип-хоп музика. Стараят се да предизвикат колкото е възможно повече и по-шумни скандали. По простата причина, че именно скандалите се продават най-успешно и носят милиони долари.

Джейк Пол получава роля в в сериала "Бизаардварк" на "Дисни Ченъл" за два сезона през 2016 г. Това отваря пред него вратите и за артистична кариера.

Две години по-късно, през 2018 г., Пол започва да се занимава и с бокс. Първият му противник на ринга е друг известен ютюбър - AnEsonGib. Джейк печели боксови мачове срещу бившия баскетболист Нейт Робинсън и някогашните звезди от MMA - Бен Аскрен, Тайрън Уудли и Андерсон Силва. Губи от Томи Фюри при първата си среща с професионален боксьор. Но надделява над Нейт Диас, който е част от федерацията за свободни боеве UFC.

Джейк Пол ще спечели 40 милиона долара от мача с бившия абсолютен световен шампион Майк Тайсън. Попитан дали предстоящата битка ще има голямо влияние върху боксовата му кариера, Пол отговоря: "Тук съм, за да направя 40 милиона долара и да нокаутирам легенда. Не ме интересува нищо друго. Той искаше битката да бъде официална и сега наистина ще сритам задника му". 

Тайсън е на 58 години. На професионалния ринг спечели 50 победи (44 с нокаут) и претърпя 6 поражения. Американецът стана абсолютен световен шампион в тежка категория. Беше носител на коланите на Световния боксов съвет, Световната боксова асоциация и Международната боксова федерация. И сега Железния Майк ще се бие с Пол...

Реклама

Дейна Уайт, шеф на федерацията UFC, не крие, че е отвратен от идеята за боксов мач между съперници с толкова голяма разлика във възрастта.

"Тайсън ще бъде на 58 години по време на битката - отчита Уайт. - По дяволите, един почти 60-годишен мъж не би трябвало да се бие с 27-годишен мъж. Не и при никакви обстоятелства. Дори ако 60-годишният мъж се казва Майк Тайсън. Това е нелепо. Какво знаем за Джейк? Че когато се бие с боксьор, който е имал приблизително същия брой битки, с боксьор на същата възраст, той веднага се прецаква." Дейна Уайт очевидно има предвид загубата на Пол от Томи Фюри и дава съвет за бъдещата кариера на влогъра. 

"Ако му плащат за това да се бие с бивши бойци на UFC или боксьори със съмнителен калибър, защо не? - казва Дейна Уайт. - Той трябва да продължи да го прави. Явно има много тъпи пичове, които са готови да плащат парите си за тези изпражнения. Нямам нищо против това. Но обичам Тайсън и той е почти на 60 години. От друга страна, Пол е на 27 години. Той е в разцвета на силите си. Ето това е смешно. Обичам Майк. Всички обичаме Майк. И никой не иска Тайсън да бъде напсуван на ринга от някой кретен."

Четете още

Тайсън спрял марихуаната преди мача с Джейк Пол

Тайсън спрял марихуаната преди мача с Джейк Пол

Най-добрите боксови мачове със знаменитости

Най-добрите боксови мачове със знаменитости

Реклама
Реклама
Реклама