Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/18794977 www.bgdnes.bg

ГОЛЯМ И ВЕЛИК! Гришо най-стар на US Open

Григор Димитров е най-възрастният тенисист, останал на US Open. 33-годишният българин достигна 14/финалите след драматична победа над Андрей Рубльов с 6:3, 7:6 (3), 1:6, 3:6, 6:3.

След отпадането на Стан Вавринка, Гаел Момфис и Новак Джокович Гришо остана най-опитният на кортовете в Ню Йорк.

Реклама

"Чувствам се зрял - коментира Димитров този факт. - Това е битка, която водиш всеки ден. Израснах много като играч и трябваше да направя множество саможертви, за да постигна добър баланс между личния и професионалния си живот. Опитът е много важен в нашия спорт. Ако бях преди 5-6 години, щях да загубя този мач. Сега знаех какво трябва да направя. Никога не съм гледал по особен начин на възрастта. Тялото ми издържа, играта ми се подобрява. Чувствам, че има още доста какво да изстискам от себе си. Може би не само да играя по-добре, но да печеля големи турнири и да поддържам мечтата жива."

Победата над Рубльов е 450-ата за Григор в неговата кариера. Освен това е под номер 300 на твърди кортове. Постижение, с което не може да се похвали нито един от играчите, родени след 1990 година.

Григор бе запитан каква е тайната на неговото възраждане след навършването на 30 години.

"Няма тайна. Няма никаква тайна. Няма и преки пътища. Никога не съм се отказвал, никога не съм спирал да работя, никога не съм спирал да вярвам", обяви българинът.

Победата на Григор бе изгледана от неговата добра приятелка Серина Уилямс и певицата Алиша Кийс. Двете искрено се израдваха на успеха на българина. Оказа се, че най-успешната тениистка в историята е помогнала на Димитров в подготовката за мача с Рубльов.

"Вчера си поговорихме много добре с нея. Тя ми каза важни неща", заяви Гришо.

Следващият съперник на българина е американецът Франсис Тиафо. Той се наложи над Алексей Попирин (Авл) с 6:4, 7:6(3), 2:6, 6:3. Двамата са се срещали четири пъти, като Григор има три успеха. Димитров и Тиафо са си разменяли по една победа в турнири от Големия шлем. Двубоят е тази вечер.

"Ясно е, че Григор е много талантлив, заяви американецът. - Той е един от най-надарените играчи от много години насам. В последно време Григор намира най-добрата си форма и играе чудесно. Няма спор, че предстоящият мач ще е изключително труден. Той владее всички удари."

Четете още

Палавница! Бившата румънка на Гришо с разкъсана блузка (СНИМКИ)

Палавница! Бившата румънка на Гришо с разкъсана блузка (СНИМКИ)

Пред погледа на кралица Серена Григор Димитров изтръгна епичен успех и е на 1/4-финал на US Open

Пред погледа на кралица Серена Григор Димитров изтръгна епичен успех и е на 1/4-финал на US Open

Новата на Гришо тренира с Арда Гюлер

Новата на Гришо тренира с Арда Гюлер

Гришо с ново гадже риалити звезда

Гришо с ново гадже риалити звезда

Реклама
Реклама
Реклама