Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1884404 www.bgdnes.bg

Владимир Владимиров-Гугутката: Вън Илиан, ако не бие "Литекс"

Агитката на "Левски" даде кредит на доверие на старши треньора Илиан Илиев до сряда, когато е реваншът от 1/4-финалите в турнира за Купата на България срещу "Литекс" в Ловеч. Това призна пред "България Днес" шефът на "синия" фен клуб Владимир Владимиров-Гугутката.
Първият мач на стадион "Георги Аспарухов" завърши при резултат 1:0 в полза на "сините".
Феновете са бесни от резултата 1:1 срещу "Черно море" във Варна за шампионата в събота. Още повече обезверени са привържениците на Дотбора на народаУ от слабата и безхарактерна игра на възпитаниците на Илиан Илиев.
"Много слаба игра показаха футболистите във Варна - гневи се Гугутката. - Крайно сме недоволни от това, което видяхме срещу "Черно море", но то бе само поредният слаб мач от началото на пролетния полусезон. Явно треньорът не може да мотивира и подготви както трябва футболистите. Затова, ако не отстрани "Литекс" за купата в сряда, ние няма да му вярваме повече и ще поискаме смяната му. Но друго е по-лошо - че няма кой да го смени от българските треньори освен Станимир Стоилов-Мъри и Димитър Димитров-Херо, а те и двамата си имат отбори. Мъри работи отскоро в "Ботев" (Пд) и иска да се докаже там, а с Херо знаем всички какво е положението, въпреки че неколкократно беше канен да се завърне на "Герена".
Отчайващата игра на "сините" не само че е обезверила феновете за спечелването на титлата и през този сезон, но те вече и не я искат.
"Титлата се отдалечава от нас от началото на пролетния дял на шампионата, това се вижда и от хора, които не разбират от футбол. Но и за какво ни е тая титла с тази безобразна игра? България няма точки в ранглистата на УЕФА и шампионът ни ще започне в първия предварителен кръг за Шампионската лига. С такава продукция от страна на футболистите ще ни бие някой незнаен отбор и ще станем за смях, пак ще ни се подиграват, че сме евроидиоти", твърди Владимиров.
Според шефа на "сините" запалянковци не само наставникът е виновен за нерадостното положение и слабата игра на отбора.
"Какви са тези, дето са събрани в отбора? Момчета, които не знаят какво е да носиш фланелката на "Левски"! Чужденци, които са дошли само за да си вземат парите и хич не се интересуват, че отборът е кръстен на националния герой на България Васил Левски. С такива футболисти ето докъде стигнахме", завършва Гугутката.
След падението във Варна шефовете на клуба от "Герена" останаха безмълвни. Източник, близък до ръководството, издаде, че собственикът Тодор Батков също е вдигнал мерника на Илиев и се е заканил при провал в Ловеч в сряда да го изгони от стадион "Георги Аспарухов". Адвокатът е искал треньорската смяна още след първите пролетни кръгове, но директорът Иво Тонев е бил категорично против Илиан да бъде уволнен, като е искал да му се даде време да работи.
Самият Илиев се оправда след равенството срещу "моряците" с тежкия терен и обстановката, при която много трудно се играе.
"Много трудно се играе на този терен и при тази обстановка. Доволен съм, че не се огънахме при тази игра на домакините. Предварително знаехме, че по време на срещата ще има яко блъскане и борба за първа, втора, трета и четвърта топка. Въпреки всичко имахме няколко ситуации, при които можехме да си подадем по-добре топката и да осъществим качествени атаки независимо от лошата тревна настилка", заяви треньорът на "Левски".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама