Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/18845658 www.bgdnes.bg

Синер влезе в историята на тениса

Яник спечели първите си две титли от Шлема в една година

Яник Синер записа историческо постижение, след като триумфира на US Open с победа над Тейлър Фриц с 6:3, 6:4, 7:5. Италианецът е първият тенисист след Гилермо Вилас насам, който печели първите си два турнира от Големия шлем през един и същи сезон. Аржентинецът направи това през 1977 година.

Синер стана и първият италианец, вдигнал трофея от US Open. Яник няма загубен финал тази година - 6:0.

Реклама

"Ако искаш да си сред най-добрите в света, работата никога не спира - заяви Синер. - Осъзнавам, че никога няма да съм съвършен, но въпреки това не бива да спирам да се стремя към прогрес. Искам след края на кариерата си да нямам никакви съжаления в това отношение и да мога с чиста съвест да кажа, че съм дал всичко от себе си. Последните седмици не бяха никак лесни за мен. Ако не беше подкрепата на най-близките ми хора, не знаех как ще се справя. Обичам тениса, положил съм много труд и усилия, за да бъда на това място тук и сега. Само най-близките ми знаят през какво минах тези няколко месеца."

Синер отпразнува успеха с гаджето си Ана Калинская. Тенисистката бе в ложата на италианеца и стискаше палци за любимия. В последните дни тя бе нападната на няколко пъти от бившия си приятел Ник Кириос. Скандалният тенисист коментира снимка, публикувана от потребител на "Х" и каза, че Калинская е "втори сервис". 

Кириос не пропусна да захапе Синер и след победата му в Ню Йорк. Австралиецът отговори на публикация на журналиста Пиърс Морган, отправяйки нови обвинения по повод случая с допинга.

"Той спечели, след като се провали на два допинг теста", написа журналистът. 

Отговорът на Кириос бе светкавичен.

"За първи път в историята всички сме свидетели на неговото величие", иронично отговори скандалджията.

В най-емоционалния момент на церемонията по награждаването Синер посвети своята титла на леля си. Италианецът разкри, че тя има здравословни проблеми, с които не е ясно дали ще успее да се пребори.

"Леля ми е един от най-важните хора в моя живот. Родителите ми работеха много и често се случваше да нямат време за мен. Понякога тя ме водеше на състезания по ски, а през лятото често оставах у тях, когато не бях на училище или тренировки, а родителите ми бяха заети. Прекарвах доста време с нея", сподели Синер.

Четете още

Скандал разцепи световния тенис, Синер хванат с допинг, след това оправдан

Скандал разцепи световния тенис, Синер хванат с допинг, след това оправдан

Яник Синер заби колежка

Яник Синер заби колежка

Реклама
Реклама
Реклама