Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1889509 www.bgdnes.bg

"Скай спортс" хвали деветката на "Фулъм": Бербо е извънземен!

"Димитър Бербатов направи няколко извънземни отигравания срещу "Куинс Парк Рейнджърс"и въпреки че вече е на 32 години, се движи с изумителна елегантност по терена", анализира британската телевизия "Скай спортс".
Българският нападател блесна с два гола в лондонското дерби, а отборът му спечели с 3:2. Той бе обявен за Играч на мача. В момента Бербатов има 13 гола във Висшата лига от общо 24 мача. Това го нарежда сред най-ефективните нападатели в Англия. Най-много попадения има Луис Суарес от "Ливърпул" - 22. Уругваецът е реализирал головете си в 30 мача, с шест повече от двубоите, в които е участвал българинът.
Бербо бе закован на скамейката на "Манчестър Юнайтед" в началото на сезона и премина във "Фулъм" едва на 31 август. След това пропусна и няколко мача заради контузии. Въпреки това Димитър бележи редовно и трансферът му се счита за една от най-добрите сделки в летния трансферен прозорец на 2012 г.
Бербатов вкарва в четвърти пореден мач за "Фулъм". Така той затвори устите на критиците, които го обвиняваха, че му липсва постоянност. Ако продължава по същия начин, българинът може да надмине рекорда си от 20 гола, вкарани през сезон 2010 - 2011. Тогава Бербо играеше в "Манчестър Юнайтед" и спечели голмайсторския приз на Висшата лига заедно с Карлос Тевес. Звездата на "Фулъм" демонстрира скромност след победата над КПР.
"Бих връчил наградата Играч на мача на нашия невероятен вратар Марк Шварцер - заяви Бербо, докато държеше приза в ръцете си. - Ще направя това, след като се прибера в съблекалнята. Спаси дузпа, без него може би нямаше да спечелим днес."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама