Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/18899778 www.bgdnes.bg

Новак Джокович преди мача с Григор: Нямам търпение да играя в България!

Билетите за шоуто удариха 1000 лева, сърбинът вдига скандал в Белград

Един от най-великите в историята на тениса Новак Джокович няма търпение за първи път в кариерата си да играе в България. Утре вечер рекордьорът по титли от Големия шлем ще се изправи срещу Григор Димитров в шоу мач в отдавна разпродадената зала "Арена София". Сърбинът трябва да пристигне тази вечер и да се настани в президентски апартамент в елитния софийски хотел "Хилтън" с панорамна гледка към столицата ни. За него са осигурени всички екстри, включително дискретна охрана, която да го пази от най-напористите фенове и ловци на автографи. Преди няколко дни Джокович трябваше да бъде извеждан от гардове и полиция в Белград, след като 2000 души го нападнаха за автографи в тренировъчна зала.

"Ще участвам в София, защото съм добър приятел с Григор - каза Ноле преди заминаването си. - Той дойде преди няколко години в Сърбия, за да се включи в демонстративния турнир "Adria Tour". Още тогава имахме уговорка, че двамата ще играем в България, когато имаме тази възможност, и времето за това най-после дойде. Очаквам с нетърпение този мач, тъй като никога не съм играл в България. Със сигурност ще бъде забавно, защото там културата и хората са много сходни на тези в Сърбия." 

Реклама

Преди мача в София Джокович вдигна скандал в Белград след победата на Сърбия с 3:1 над Гърция за Купа "Дейвис". Той скочи на местната федерация, която според него убива тениса в страната.

"Тенисът ни е мъртъв - казва ядосаният Ноле. - Всичко работи на принципа оцеляване за следващите шест месеца, зависейки от успеха на националния отбор. Има много частни лица, академии, но няма организация на национално ниво. Може да се види как го правят по света, не е нужно да измисляте топлата вода, взимате каквото ви трябва и това е."

В същото време билетите за утрешното шоу между Григор и Джокович достигнаха до 1000 лева на черно. Редовната цена на пропуските бе между 80 и 100 лева, но те бяха изкупени за броени минути. Черната борса върви в сайтовете за безплатни обяви и социалните мрежи, но крие големи рискове. Част от офертите са фалшиви и един билет се препродава няколко пъти. В такъв случай с него ще може да влезе само първият човек, който го е купил. Всички други няма да бъдат допуснати до залата, уверяват организаторите.

Четете още

Григор Димитров: Нося герба на България в ракетата си

Григор Димитров: Нося герба на България в ракетата си

Джокович загрява за Гришо със... сиртаки (ВИДЕО)

Джокович загрява за Гришо със... сиртаки (ВИДЕО)

ПРЕСТИЖ! Гришо сменя Рафа Надал в голям турнир

ПРЕСТИЖ! Гришо сменя Рафа Надал в голям турнир

Гришо ще даде открит тенис урок на деца в София на 17 септември

Гришо ще даде открит тенис урок на деца в София на 17 септември

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама