Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1895310 www.bgdnes.bg

"Синята" агитка към играчите: Всички вън!

Феновете на "Левски" вдигнаха мерника на футболистите въпреки отстраняването на "Литекс" в турнира за Купата на България. Ултрасите изпратиха играчите с викове "Всички вън" след последния съдийски сигнал на мача в Ловеч, който "сините" загубиха с 1:2.
Причина за гнева им освен слабата игра на тима в последните мачове бе и отношението на футболистите към тях. След двубоя публиката от София започна да вика към радващите се в центъра играчи: "Елате при нас!" "Сините" тръгнаха към тях, но се спряха далеч от сектора с гостуващата агитка заради кордона от полицаи. Играчите помахаха вяло към близо 2000 фенове, изпълнили клетката, и се отправиха към тунела. Единствено Гари Родригес метна своята фланелка сред ултрасите, а Стефан Велев се приближи до тях. Това вбеси хората и те започнаха да псуват и обиждат футболистите. В един момент целият сектор поде "Всички вън!". Това видимо сконфузи футболистите, като най-учуден от случващото се изглеждаше Даниел Димов.
Както е известно, "сините" фенове се бяха заканили да взимат крути мерки при отпадане от турнира. По-крайните дори бяха готови да стигат до саморазправа с играчите по пътя от Ловеч до София.
Въпреки продължаването напред шефовете на "Левски" видимо не бяха доволни от представянето на тима срещу "Литекс". Изпълнителният директор Иво Тонев и спортният директор Даниел Боримиров си тръгнаха бесни от градския стадион в Ловеч. Вчера двамата се появиха на възстановителната тренировка на отбора. Преди нея те имаха кратък разговор с играчите в съблекалнята. Занимания с тима поднови Станислав Ангелов. Капитанът бе амнистиран от Илиан Илиев, след като повече от 10 дни бе отстранен от отбора.
Изпълнителният директор Константин Баждеков се извини на феновете на "сините" за слабата игра, която демонстрира отборът през последния месец. Шефът стори това по време на жребия в турнира за Купата на България, който отреди на „сините“ да играят с "Локомотив" (Сф) на полуфинал.
"Ще направим всичко възможно да продължим и да решим нещата още след първия мач - заяви финансистът. - Радвам се, че съм между вас, защото през последните дни имаше доста критики, голяма част основателни. Но искам да ви уверя, че в "Левски" правим много неща - база, ДЮШ. Искам да се извиня и дано това компенсира изхабените нерви на всички, които обичат "Левски". Да се надяваме, че в класирането ще настъпи промяна и ще започне нов период. Винаги сме заявявали, че целите ни са купата на България и титлата."
"Левски" ще е домакин в първия мач с "Локомотив" на 17 април, а реваншът е седем дни по-късно. Все още не е ясно къде ще е втората среща - в "Надежда" или в Своге. Интересното е, че столичните клубове ще се изправят един срещу друг няколко дни преди първия мач в сблъсък и за първенството. Двубоят е на "Герена" на 13 април. Това значи, че в рамките на 11 дни "сините" и "железничарите" ще премерят сили цели три пъти. Старши треньор на "червено-черните" е Емил Велев. Кокала е последният извеждал "Левски" до титла през 2009 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама