Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1911939 www.bgdnes.bg

Илиан Илиев е пътник

"Левски" игра трагично срещу "Пирин" и мачът в Гоце Делчев завърши 1:1. Това почти сигурно е последният мач на треньора Илиан Илиев начело на отбора. Още преди този двубой Ясен Петров е споделил пред свои приятели, че може да стане наставник на "сините" до края на шампионата. Той е един от вариантите за заместник на Илиев, който тотално се провали на "Герена".
Преди мача ЦСКА - "Лудогорец" тази вечер "Левски" е на второ място с една точка по-малко от шампионите. Ако "армейците" победят, ще се доближат на две точки от "сините" и на три от лидера "Лудогорец".
"Ядосан съм много - каза след мача Илиан Илиев. - Теренът и обстановката на стадиона предразполагаха повече към борба и себераздаване, отколкото към технична игра. През второто полувреме се подведохме по стила на домакините и често ритахме безразборно топката. Опитахме се да съхраним някои от играчите за следващите важни мачове. За съжаление се получи така, че загубихме важни точки. Бяхме длъжни да проявим повече характер и да победим."
В крайна сметка двата отбора си размениха по едно полувреме и логично завършиха наравно.
Първата част премина при териториално предимство на "Левски". Надмощието на "сините" не доведе до много положения пред вратата на домакините. Все пак пред Карвальо се откри добър шанс да открие резултата в 24-ата минута. Тогава Стефан Велев центрира в наказателното поле на "Пирин", а Силва свали с глава към Базил де Карвальо. Той стреля от границата на вратарското поле, но Абдиков изби топката в корнер.
"Левски" успя да стигне до първи гол в 40-ата минута. След поредно центриране в пеналта на "Пирин" Абдиков изби топката от краката на Димов, после тя попадна в Ели, който отблизо не пропусна да вкара.
Второто полувреме "Пирин" успя да натисне съперника и Шишков можеше да изравни резултата, но би слабо и Пламен Илиев спаси. Нападателят имаше шанс да вкара при добавката, но отново не беше точен.
"Левски" продължи предимно да се брани и прие играта в своята половина. Логичното се случи в 81-ата минута, когато Старокин фаулира Близнаков в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Витанов хладнокръвно реализира. "Левски" се хвърли в атаки, но вече беше късно. "Сините" дори могат да бъдат доволни, че реферът Мартин Богдев не видя как Карвальо умишлено настъпи съперник. Нападателят заслужаваше червен картон, но се измъкна. Очаква се днес да стане ясна съдбата на треньора Илиан Илиев.   

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама