Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1915123 www.bgdnes.bg

Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев: Спираме парите на играчите!

Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев обяви, че спират всички плащания към футболистите до края на сезона. Това е една от мерките, които ръководството предприема след поредния слаб мач с "Пирин" (ГД). Другата е смяната на старши треньора Илиан Илиев с досегашния му помощник Николай Митов. Спортният директор Даниел Боримиров запазва поста си.
„Разделихме се с Илиан Илиев - заяви Тонев. - Заедно с Боримиров имахме разговор с него и стигнахме до решението да напусне. Това беше решение и от нас, и от него. Николай Митов ще е треньор до края на сезона с помощници Мариан Христов и Елин Топузаков. Предложих на Здравко Здравков да остане да работи в ДЮШ, и в понеделник ще имаме нов разговор, за да уточним това. Не може да се говори нито за освобождаване, нито за оставка на Илиев. Илиан прецени, че това е добре за "Левски" в момента. Мисля, че заслужава уважение. Не съжалявам, че не се разделихме след мача с "Монтана".“
Силният човек на "Герена" добави, че в края на сезона ще се решава кой футболист колко пари ще вземе.
„Спираме всички плащания до края на сезона - каза той. - Тогава ще видим кой какво има да получава. Казах им в съблекалнята, че който не иска и няма характер да играе за "Левски", може да си тръгне още днес. Който иска да остане, да направи така, че отборът да побеждава."
Тонев обясни и причината в щаба на Митов да влязат Топузаков и Христов.
„Моето лично виждане е, че ни трябва малко повече характер - обяви той. - Елин Топузаков дълго време беше капитан, в най-добрите години на "Левски". А Мариан Христов е ставал шампион на Германия. Това са двама души, които знаят как се взима титлата. Очаквам от тях да предадат тази амбиция и характер на играчите.  Оттук-нататък, дали ще играят чужденци или юноши, решението ще е на треньорския щаб, съгласувано с Даниел Боримиров. Само от тях зависи дали ще продължат да водят "Левски" и догодина. Ако се справят добре, не виждам по-хубаво от това.“
Зевзеците на "Герена" веднага обявиха, че Митов ще е най-ниският треньор в историята на клуба. Той е с около 10 см по-малко от досегашния наставник Илиан Илиев-Джуджето, чиито ръст е 168 см.
„Нямам притеснения, аз съм израснал в този клуб, бил съм шампион, от дете съм тук - заяви новият треньор на "Левски". - И ще се опитам да го предам на моите състезатели. Ако не бях убеден, нямаше да съм тук. Това са футболистите на "Левски", не ги деля. Държа на юношите, но ще играе този, които се докаже на тренировки. Сам избрах помощниците си. Бил съм до Илиан Илиев, който е отличен треньор. Има го във футбола, не се получиха нещата, взе това решение. Оставаме си приятели."
Той добави, че е наясно с това какво трябва да промени в отбора, за да тръгне играта.
„Има нещо, което трябва да премахнем, аз го знам за себе си - заяви Митов. - Ще видите срещу "Локомотив" (Сф). Емил Велев е един от най-добрите треньори в България. С удоволствие излизам срещу моя учител, без никакви сантименти. Няма треньор, който не иска да се развива и да използва този шанс. Нека да си свършим работата до лятото – да сме шампиони и да вземем Купата.“
Митов разкри и какво е казал на футболистите си в съблекалнята.
„Попитах ги: Има ли някой от вас, който не е убеден, че ще станем шампиони и ще вземем Купата?" Всички казаха, че ще станем.“, обяви той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама