Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1918950 www.bgdnes.bg

Изхвърленият рефер Стефан Спасов-Пастата: Съсипаха ме!

Реферът Стефан Спасов-Пастата обяви, че се чувства съсипан от решението на Съдийската комисия да го изхвърли след мача между "Левски" и "Локомотив" (Сф) (2:1). Арбитърът, който показа три червени картона, бе изваден от листата на спешно заседание на контролния орган.
"Безсмислено е да коментирам. Всичко е ясно - заяви Пастата пред "България Днес". - Лошото е, че ми беше 130-ият мач. От тях в 5 да съм сбъркал, а останалите 125 съм ги ръководил на топниво. Никой не ми се обади от Съдийската комисия. Трябваше да разбирам, че съм изхвърлен, от сайтовете. И досега никой от шефовете не ме е потърсил."
Спасов смята, че може да е сбъркал само в една от ситуациите - червения картон на Рене Михелич.
"Останалите два бяха абсолютни - обясни Пастата. - Два-три дни преди мача бях с температура 38 градуса. И отидох да го свиря само за да спася положението. Това не се оценява. Жалко за младите рефери, които идват. След 6 месеца навършвах 45 години и приключвах като арбитър. 15 години кариера ми затриха с това решение."
Спасов бе нападнат от щаба на "Локомотив" (Сф) след мача с "Левски". Най-крайни бяха изпълнителният директор Георги Марков и капитанът Александър Бранеков. Защитникът дори обвини Пастата, че е взел пари от "сините".
"Коментарите на някои хора по вестниците не искам да ги коментирам. Това са несериозни неща", заяви реферът.
Бившият шеф на съдиите Димо Момиров също коментира ситуацията с изхвърлянето на Спасов и последните решения на комисията.
"Мен навремето ме изгониха за един мач - обяви той. - Явно това е политиката. Всеки вижда голямото зло, но не иска да го назове."
Треньорът на столичния "Локомотив" Емил Велев-Кокала обори думите на помощника си Георги Марков, че отборът му ще излезе с млади момчета срещу "Левски" в първия полуфинал за купата в сряда на "Герена". Марков бе явно афектиран след загубата в събота с 1:2 и обяви, че това ще бъде един вид бойкот срещу абсурдното съдийство.
"Кой казва, че аз съм отписал мачовете с "Левски" за купата - отсече Кокала. - И срещу предишния ни съперник ЦСКА се говореше, че няма да се хвърлим, но видяхте какво стана - отстранихме ги. Наистина за нас е важно да трупаме точки в шампионата, но в никакъв случай купата не е трофей, който няма да гоним."
Велев обвини рефера на мача на "Герена" в събота Стефан Спасов за загубената точка.
"Реферът направи 3-4 фатални грешки. Никаква дузпа нямаше. Червените картони, и трите, бяха доста пресилени. В началото ни спря, когато можехме да вкараме гол, а при положение че бяхме повели, мачът можеше да се развие по съвсем друг начин и резултатът накрая да е друг. Приемаме загубата, но начинът, по-който изпуснахме точките на "Герена", само ни настървява повече да се борим", категоричен е Кокала.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама