Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1918960 www.bgdnes.bg

Сър Алекс се обясни на Бербо

Близо година откакто Димитър Бербатов не носи фланелката на "Манчестър Юнайтед", на "Олд Трафорд" продължават да говорят за него. Голмайсторът на "Фулъм" накара мениджъра на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън отново да заговори за него. 71-годишният шотландец върна лентата назад, за да обясни защо е извадил Митко от групата за финала в Шампионската лига през 2011 година. Тогава Бербо сензационно отпада от състава, а "Манчестър Юнайтед" губи от "Барселона" с 1:3.
"Докато редях състава си за този мач и си избирах резервите, имах голяма дилема - Бербатов или Оуен. Мислех си: "Ако изоставаме с един гол и до края остават няколко минути, на кого ли мога да разчитам". И тогава нито за секунда не се поколебах да избера Майкъл. Имах му огромно доверие. Той не пропусна нито една тренировка заради контузиите си, винаги беше там", обясни Фъргюсън. В момента Оуен е играч на "Стоук Сити". И докато 33-годишният ветеран вече обяви, че след края на този сезон прекратява кариерата си, то 32-годишният Бербатов продължава да блести по английските терени.
Митко игра цял мач при равенството 1:1 на своя "Фулъм" с "Астън Вила" в Бирмингам. Бербо удари греда, но не успя да се разпише за шести път в последните шест мача. Попадението за "котиджърс" бе автогол на Фабиан Делф. По този начин "Фулъм" събра актив от 40 точки, което се счита за сигурна кота за оцеляване.
"Преминахме през труден тест. Съперникът заслужаваше да вкара и го направи. Трябваше да променим нещата и с малко късмет изравнихме, за да съберем 40 точки. Това беше  първата ни цел този сезон", каза мениджърът на "Фулъм" Мартин Йол.
"Ако погледнете останалите отбори в групата, доста от тях биха искали да са на нашето място. От януари насам имаме само 3 загуби и 7-8 победи и равни. Така че се справяме добре", добави холандският наставник.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама