Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1918968 www.bgdnes.bg

Павел Щърбанов: Лечева ще спечели изборите за БОК

Дясната ръка на дългогодишния бос на спорта и футбола у нас Иван Славков - Павел Щърбанов, прогнозира, че Весела Лечева ще спечели изборите за председател на Българския олимпийски комитет (БОК). Вотът ще се проведе на 9 май. Останалите двама кандидати са досегашната шефка Стефка Костадинова и бившият спортен министър Васил Иванов-Лучано.
"Весела ще ги бие - сигурен е Павел Щърбанов, който в продължение на 15 години беше спортен директор на БОК. - Васил Иванов-Лучано не става за президент. Стефка Костадинова я крепят Васил Божков и Гриша Ганчев, но федерациите са срещу нея. Ще бъде оспорвано."
Според дясната ръка на Батето новият шеф на олимпийския комитет трябва да бъде най-вече администратор.
"По времето на Батето давахме пари на федерациите - спомня си Павел Щърбанов. - Ако Иван Славков беше жив, нямаше да допусне скандали като в щангите и борбата. Много е важно председателят на БОК да намира спонсори."
Дългогодишният спортен деятел не спести критики и към спортното министерство.
"Трябва да дават пари за олимпийски спорт, а не за 107 лицензирани спортни федерации - обясни Щърбанов. - По времето на комунягите се отпускаха пари само за 28 летни олимпийски спорта и седем зимни."
Един от най-верните приятели на Батето разкри, че Борислав Михайлов не е ходел на работа в БФС и затова не е попил от ръководните качества на Славков.
"Иван го направи първо заместник-министър на спорта, а след това го назначи и негов помощник в БФС - разказва Павел Щърбанов. - Боби четири години не ходеше на работа. Кажете как да се научи? В БФС няма кадри с образование, затова всичко е умряло там. Трябва да се реже до кокал, но това е много трудно, защото се въртят доста пари."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама