Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/19199090 www.bgdnes.bg

Братовчедът на Гришо в академията на Вавринка и Монфис

Братовчедът на Григор Димитров - Александър Василев, вече е в една от най-големите тенис академии в Европа. 17-годишният софиянец е част от Good to be Great в Швеция. Най-изявените имена в нея са Стан Вавринка и Гаел Монфис.

Академията е създадена от Магнус Норман, Никлас Култи и Микаел Тилстрьом в близост до Стокхолм. И тримата са бивши тенисисти. Най-изявеният от тях, Норман, достига до номер две в света. Има финал на "Ролан Гарос" и титла от "Мастърса" в Рим.

Реклама

След оттеглянето си от корта и създаването на академията започва да трупа успехи като треньор. С него Стан Вавринка печели трите си титли от Големия шлем - "Аустрелиън Оупън 2014", "Ролан Гарос 2015" и US Open 2016, титла от "Мастърс"- в Монте Карло, и първата титла на Швейцария за Купа "Дейвис" през 2014 г. Норман е избран за Треньор на годината на АТП през 2016 година. След няколкогодишна раздяла двамата с Вавринка се събраха отново през 2022-ра, за да напишат последните страници от своята приказка.

Именно Норман се бе заел с подготовката на Василев в последните дни, тъй като си е в Швейцария.

"Василев тренира сериозно! Следващ шампион", обяви специалистът в стори от тренировка на българина.

Интересно е, че през академията преди време мина и самият Григор Димитров. Той остана там една година в началото на кариерата си. Негов треньор за това време бе Микаел Тилстрьом. Оттогава датират топлите чувства на публиката в Стокхолм към българина.

"Стокхолм е специално място за мен. Идвам тук от малък", сподели Григор преди дни, когато игра финал в шведската столица.

Василев уверено е тръгнал по стъпките на именития си братовчед. 17-годишният тенисист се представя изключително добре от лятото насам. Проби в Топ 50 на юношеската ранглиста. В момента е под номер 41. Направи и първите си турнири при мъжете на няколко фючърса. На един от тях достигна полуфиналите, печелейки първите си точки за АТП, с които е номер 1362 в световната ранглиста в момента.

Четете още

Победил Ноле и Алкарас изхвърли Гришо

Победил Ноле и Алкарас изхвърли Гришо

Ники Кънчев греши в "Стани богат"

Ники Кънчев греши в "Стани богат"

КОШМАР! Гришо ЗАГУБИ финала в Стокхолм

КОШМАР! Гришо ЗАГУБИ финала в Стокхолм

Григор Димитров стигна 3-и финал за 2024 г., изравни Борис Бекер

Григор Димитров стигна 3-и финал за 2024 г., изравни Борис Бекер

Реклама
Реклама
Реклама