Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1928474 www.bgdnes.bg

Щангистът Иван Марков: Исках злато от европейското

Европейският вицешампион по вдигане на тежести Иван Марков (85 кг) не беше доволен от сребърния медал. Талантът взе първо отличие от голямо състезание по време на първенството в Албания.
"Само донякъде съм доволен, защото все пак спечелих медал - обясни бургазлията. - Не ми хареса, че не постигнах резултатите от тренировките. Те щяха да ми осигурят първото място. Превъзбудих се в решителния момент. Направих технически грешки, които отдавам на липсата на опит."
Братът на Иван и негов личен треньор - Георги, започна своята кариера по идентичен начин. Бившият олимпийски вицешампион от Сидни '00 също започва кариерата си със сребърен медал от европейско първенство.
"Георги се обади още докато бях на стълбичката за награждаване - разказа Иван. - Обясни ми, че не трябва да се притеснявам. Важното е, че си показах зъбите и вече другите ще се съобразяват с мен."
За разлика от своите съотборници в националния отбор Марков не е усетил забавянето в заплатите на щангистите. Те караха без пари до март.
"При мен нямаше проблем, защото през януари си взех премията за петото място на олимпиадата - добави щангистът. - Преди това се поизмъчих. Добре че имам приятели, които ми помогнаха. Доколкото знам, все още не е приета наредбата за премиите, но предполагам, че няма как да оставят спортистите без бонуси. Ако не ни платят до август, ще си ги търсим."
През уикенда Иван ще участва в първенството на германската Бундеслига, където неговият тим е на финал.
"Дано станем шампиони - пожела Марков. - После ще отида за една седмица на почивка в Италия, където е моето семейство. Планирам и през есента да вляза в НСА, за да мога след края на моята кариера да стана треньор."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама