Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1928515 www.bgdnes.bg

Мениджърът на "Фулъм" Мартин Йол: Бербо не стига за победи

Само класата на Димитър Бербатов в атаката на "Фулъм" не е достатъчна отборът да се доближи до големите и да се бори за участие в европейските турнири. Това заяви мениджърът на "котиджърс" след загубата 0:3 като домакин на "Челси" в отложена среща от Висшата лига.
Българският нападател Димитър Бербатов записа 90 минути за Фулъм, а другият българин в тима на Мартин Йол - Станислав Манолев, остана през цялото време на пейката в отложена среща от 29-ия кръг на английската Висша лига.
"Челси" спечели с голове на Давид Луиш (30) и капитана Джон Тери (43, 71).
Йол е възобновил интереса си към нападателя на "Астън Вила" Кристиан Бентеке, който до момента има 15 гола през сезона. Холандският наставник на лондончани го искаше още през миналото лято, но накрая предпочете Бербо, за когото плати 4 милиона паунда, а Бентеке струваше 7. Отборът на Стилиян Петров през целия сезон водеше борба да не изпадне от Висшата лига, но накрая може и да я спечели и да се задържи в елита.
Проблемът идва от мениджъра на "Вила" Пол Ламбърт, който не ще да се разделя с нападателя си. Затова 22-годишният Бентеке бе оценен на колосалните 25 милиона паунда, което би било непосилно за бюджета на "котиджърс".
Цената разгневи Йол, който избухна: "Ние винаги сме искали да плащаме толкова, колкото струва даден играч. А цената на Кристиан е многократно завишена. Вярно, скаутите на "Вила" направиха удар с привличането му и му осигуриха известност. Но ако някой си мисли, че мога да отида до банката и да взема кредит, то много се лъже. До летния трансферен прозорец има много време, ще видим какво ще стане. Но би било добре, ако до Бербатов имаме друг талантлив футболист."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама