Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1931897 www.bgdnes.bg

Надал за Гришо: Той е фантастичен!

Григор Димитров изпоти краля на червените кортове Рафаел Надал (Исп) в четвъртфинален мач на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Испанецът спечели с 6:2, 2:6, 6:4. Двубоят продължи над два часа. Това беше 45-а поредна победа в надпреварата за Рафа, но той трябваше да се мобилизира 110% в третия сет, за да победи.
Григор игра на върха на възможностите и поведе с 4:3 в заключителната част. Опитът на Надал надделя и той направи пробив за 5:4. Българинът имаше шанс да се върне в мача, но първо кордажът на неговата ракета се скъса, а след това той получи схващане на крака. По трибуните тенис звездата Каролин Вожняцки и нейното гадже - голфърът Рори Макилрой, както и принцът на Монако - Албер, аплодираха страхотните отигравания на Гришо.
За достигането до четвъртфиналите Димитров спечели 180 точки за световната ранглиста, които ще го изкачат на 27-о или 28-о място в света. Хасковлията ще получи 63 000 евро от наградния фонд.
Следващата изява на българина ще бъде на друг силен турнир - в Барселона (награден фонд 1 710 000 евро). В него заявка за участие са подали Надал, Давид Ферер, Томаш Бердих, Хуан Монако, Николас Алмагро и др.

Надал предвиди страхотно бъдеще за българския си опонент.
"Димитров е обречен да бъде сред най-добрите. Той е на ход, има фантастично бъдеще. Всичко беше много трудно. Изненада ме способността му да връща топките. Не се отказваше. Димитров винаги беше готов и вкарваше топките на сложни места. Денят не беше толкова слънчев и настилката беше по-бавна. Мачове като този ми помагат. Също така беше много важно, че успях да се преборя в третия сет", коментира испанецът.
"Браво на Григор, най-накрая някой да покаже, че може да поеме щафетата от Федерер - бяха коментарите по специализираните тенис форуми. - Трябва само да оправи фитнеса, защото в противен случай няма никакви шансове на турнирите от Големия шлем."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама