Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1936931 www.bgdnes.bg

"Барса" със 170 млн. по-скъп от "Байерн"

Футболисти за над един милиард евро ще излязат тази вечер в първия полуфинален сблъсък от Шампионската лига между "Байерн" (Мюнхен) и "Барселона". За първи път в историята на този спорт две толкова скъпи армии ще водят титаничен сблъсък в похода си към трофея.
Към този момент селекцията на испанския колос е оценена на умопомрачителните Е603,8 млн. В тази сума са включени всички играчи от първия отбор на "Барселона". Напълно естествено голямата звезда на съвременния футбол Лионел Меси е най-високо котираният спортист. Само той струва Е120 млн. Баварците, които са безспорно най-богатият клуб в цяла Германия, отстъпват на днешния си опонент по отношение на икономическите показатели. Сумарната стойност на отбора на "Байерн" е Е431,7 млн., а най-скъпият футболист е френският национал Франк Рибери, оценяван на Е42 млн.
Трябва да се отчете фактът, че двете звездни селекции са сред отборите, които печелят най-много в целия свят. Според годишната клубна класация на счетоводната фирма "Делойт" "Барселона" е регистрирала приходи от Е483 млн. само за миналата година, докато "Байерн" е напред с Е322,6 млн. Само от телевизионни права каталунците са прибрали Е160 млн. за двубоите в испанското първенство и Купата на краля. По същия показател от прякото излъчване на двубои по телевизията приходите на "Байерн" са едва Е39 млн.
Титаничният сблъсък на богаташите във футбола е днес от 21,45 часа на стадион  "Алианц Арена" в Мюнхен и ще бъде предаван пряко по bTV Action.
За главен рефер на срещата бе определен унгарецът Виктор Касай. Любопитното е, че "Барселона" има положителен баланс от мачовете си на немска земя. Каталунците са записали 9 победи, 10 равенства и едва 5 загуби. Последното поражение от германски отбор е преди цели 11 години, когато "Байер" (Леверкузен) успява да победи с 2:1. Тогава Димитър Бербатов е част от състава на "аспирините", но остава на резервната скамейка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама