Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2031660 www.bgdnes.bg

Наско постави условия на Батков

Наско Сираков е близо до завръщане в "Левски". Той ще замени Иво Тонев на поста изпълнителен директор. Легендата на "сините" получи покана лично от собственика на клуба Тодор Батков.
Двамата са имали среща онази вечер. Тя е била инициирана от адвоката. Батков и Сираков са постигнали съгласие по доста от точките около завръщането на втория на "Герена". Все пак, след като е чул исканията на бившия изпълнителен директор, босът е поискал време да помисли. Окончателното решение трябваше да бъде взето на нова среща. Според близки до клуба шансовете Сираков да заеме мястото на Иво Тонев са 90%.
Още повече че Батков се беше навил да върне легендата още преди година. Това беше условието на Станимир Стоилов да поеме тима. По време на разговорите адвокатът бе клекнал въпреки словесната война, която имаше с Наско в последните години. Завръщането на Сираков тогава беше стопирано от Иво Тонев. Той не пожела да работи с бившия нападател.
"Рано е да говорим за завръщане на Сираков в "Левски" - заяви Батков. - Все още няма нищо за съобщаване, нищо официално. Да, срещнах се със Сираков. Малко съм изнервен от факта, че медиите научиха, защото исках срещата да остане конфиденциална... Всичко ще бъде оповестено на първия ден на подготовката - 10 юни. Няма какво повече да коментирам. През годините с Наско си разменихме доста реплики, но "Левски" е над всичко и над всички. Така или иначе аз съм собственикът, аз давам парите и решавам кое е най-доброто за клуба. Логично е, след като съм искал среща със Сираков, да смятам, че той е най-добрият вариант за "Левски" и че искам да работя с него."
Самият Сираков обяви, че на този етап не може да потвърди завръщането си в "Левски". Причината бе, че все още не е чул решението на Батков.
Акостирането на Сираков на "Герена" ще коства мястото на Даниел Боримиров. Той почти сигурно ще бъде освободен от поста спортен директор. През целия ден вчера бившият халф не вдигаше телефона си, за да коментира бъдещето си в клуба.
"Даниел Боримиров е легенда на клуба, добро момче, но в крайна сметка аз преценявам кой може да свърши работа и кой не - обяви Батков. - Вече 4 години Левски няма трофей. И, честно казано, започна да ми писва от цялата тази ситуация."
Засега няма да има промени в треньорския щаб. Начело на отбора ще остане Николай Митов, а негови помощници ще са Мариян Христов и Елин Топузаков. Пост в клуба ще получи и Христо Йовов, като все още не е ясно точно на каква позиция ще бъде той. Митов вече си спечели симпатиите на Сираков през пролетта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама