Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2031669 www.bgdnes.bg

Националите непобедени

Българският национален отбор победи Казахстан с 2:1 като гост. Контролата се игра в Алмати и бе по повод 100-годишнината на футбола в страната. Головете за "лъвовете" вкараха Георги Илиев и Иван Иванов.
Националите записаха втора победа в азиатското си турне след успеха над Япония с 2:0. Момчетата на Любо Пенев продължават да са без загуба от началото на 2013 година. 
В мача с Казахстан селекционерът направи три промени в състава в сравнение с двубоя с японците. Титуляри излязоха вратарят Пламен Илиев, защитниците Веселин Минев и Александър Александров и Валери Божинов.
Гол на нашите бе отменен в 16-ата минута заради засада. В тази ситуация остана сериозно съмнение за дузпа, тъй като бранител на Казахстан в продължение на няколко секунди държа Валери Божинов в наказателното поле. Реферът прецени, че всичко е в рамките на позволеното. Въпреки това Божинов успя да подаде към Ивелин Попов. Той му върна и нападателят на "Спортинг" вкара на празна врата. Голът обаче бе отменен заради засада на капитана. До края на полувремето близо до гола бяха Божинов и Гаджев, чийто удар от 20 метра профуча покрай лявата греда.
Българите все пак успяха да наложат волята си през второто полувреме. Георги Илиев откри резултата в 57-ата минута след страхотен удар в горния ъгъл зад Мокин. Само 2 минути по-късно Иван Иванов вкара с глава за 2:0. В 69-ата минута Казахстан можеше да върне едно попадение, но резервата Шомко нацели греда. Секунди по-късно шут на друг футболист, появил се след почивката - Гридин, бе спасен от Пламен Илиев. В самия край на мача домакините все пак отбелязаха почетно попадение чрез Шомко.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама