Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2032732 www.bgdnes.bg

Детето подписва утре с "Вила"

Българският национал Александър Тонев-Детето ще подпише утре официалния си договор с "Астън Вила", научи "България Днес" от близки до играча източници. Клубът на бързоногото крило "Лех" (Познан) и бирмингамци окончателно са си стиснали ръцете за трансфера на българина. Тонев вече е уточнил и личните си условия.
Сашо не е имал право да избира между "Астън Вила" и другия отбор, който го желаеше - "Селтик". Офертата на англичаните е била на два пъти по-висока стойност и от Познан не са се поколебали да я приемат. Английските медии твърдят, че става въпрос за 2,5 милиона лири, но по наши данни сумата е дори още по-висока. От "Селтик" пък са предлагали 1,5 милиона лири за Детето.
В момента Сашко е в родния си град Елин Пелин, след като сезонът в полското първенство приключи, а отборът му зае втората позиция в крайното класиране. В четвъртък сутринта Тонев ще се яви на медицинските прегледи в Бирмингам и ако всичко е точно, трябва да подпише договора си и да бъде представен официално с фланелката на "Вила".
Все по-усилено се говори, че клубът, в който игра Стилиян Петров, се интересува от още един български национал - Ивелин Попов. Преговорите за него обаче още са в начален стадий. Любопитното е, че цената на нападателя на "Кубан" (Краснодар) е същата като на Тонев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама