Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2033400 www.bgdnes.bg

Попето разкри: Стилиян ме урежда във "Вила"

Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов разкри, че има голяма вероятност да стане съотборник на Александър Тонев в "Астън Вила". За това съдейства лично бившият капитан на бирмингамци Стилиян Петров. В момента текат преговори между руския "Кубан" (Краснодар) и "Вила" относно закупуването на Попето.
"Има сериозен интерес към мен за Англия, но е Божа работа какво ще стане. Стилиян ми каза, че има доста сериозен интерес от "Астън Вила". Ако двата клуба се разберат и ме устройват условията, ще премина там. Но трансферната ми сума е доста висока", каза Попов. Днес медицински тестове в елитния английски клуб ще премине другият български национал - Тонев. Той ще парафира договор, след като бе закупен за 2,5 милиона лири от полския "Лех" (Познан). "Астън Вила" вади абсолютно същата сума и за Попето. Очаква се до края на седмицата да се знае окончателно дали в Бирмингам ще ритат двама българи.
Междувременно капитанът на националите ни призна, че тимът е натрупал самочувствие след победите над Япония (2:0) и Казахстан (2:1).
"Тежко пътуване, уморени сме, не сме свежи. Имаше някои проблеми с организацията, но ги превъзмогнахме. Доволен съм най-вече от мача с Япония. Победихме доста добър отбор", коментира Попов при завръщането си у нас.
Селекционерът на "лъвовете" Любослав Пенев пък финтира журналистите, като излезе от ВИП изхода на летището, а не от салона за пристигащи, където бяха футболистите.  


Култов Божинов:
Нямам други въпроси!


Валери Божинов направи култово изказване пред журналистите на аерогара София. Нападателят, който все още не знае къде ще играе през новия сезон, се заплете като пиле в кълчища в опитите си да се направи на интересен. Националът категорично отказа да говори за бъдещето си.
"Важното е вие да сте доволни, да пишете хубави неща. Защото, ако вие сте позитивни, народът ще е позитивен, ние също ще сме позитивни. Изпълнихме това, което иска треньорът. За мен няма какво да говоря. Ако ще говоря, ще говоря само за националния отбор. Току-що завършиха мачовете с Япония и Казахстан. Аз нямам други въпроси", изцепи се Божинов.
"Ще говоря, когато има някакви факти. Пак казвам, ако има нещо, само за националния отбор", завърши с мъдрите си слова Валери.


Русия: Питайте
мениджъра ми

Защитникът на националния тим Иван Иванов бе доста лаконичен след края на азиатското турне на отбора. Русия, който бе определен за играч щ1 в "Партизан", не пожела да каже какви са бъдещите му планове на клубно ниво.
"Няма да коментирам бъдещето си. Имам си мениджър, попитайте го него", отсече Ванката, прехвърляйки топката към Емил Данчев, който държи правата му. "С оглед на голямото пропътувано разстояние се представихме на ниво. Националният отбор на България винаги играе за победа", каза със самочувствие Иванов.
"Станаха добри мачове. Извлякохме ползи, усъвършенствахме нещата, които Любослав Пенев иска от нас. Чувствам се перфектно. Имам договор с "Черно море", още не съм разговарял с "Лудогорец", пък заяви халфът Георги Илиев.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама