Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2050100 www.bgdnes.bg

Батков и Домусчиев се сдобриха за 15 млн.

Президентите на "Левски" и "Лудогорец" Тодор Батков и Кирил Домусчиев показаха приятелско отношение помежду си при подписването на договора с ТВ7 за телевизионните права за следващите три сезона. Каналите, собственост на Цветан Василев, ще предават абсолютно всички мачове от "А" група. Двубоите падат от екрана на БНТ.
Батков и Домусчиев отправяха нападки  един към друг през миналия сезон, когато "Лудогорец" стигна до инфарктна титла в последния кръг. На няколко пъти собственикът на "Лудогорец" обвини ръководството на "сините", че води нечестна борба за титлата. Шампионите дори разпространиха и декларация до медиите, в която оприличиха Батков като Бай Ганьо. Адвокатът от своя страна отвърна на  "орлите".
"Всичко идва от анонимен отбор, който идва от нищото и ще бъде в нищото", бе заявил Батков в свое интервю. Враждата между съдружниците във "Футбол Про Медия" явно е останала в историята. Двамата се поздравиха приятелски и през цялата пресконференция обсъждаха въпросите около сделката.
Причината за по-топлите отношения станаха 15-те млн. лева, които фирмата им ще получи за правата на футболните мачове за период от три години. През това време ще бъдат излъчени всички срещи от "А" група и турнира за Купата на България.
"Рискувахме с г-н Домусчиев едни пари в името на това продуктът, който нашите футболисти създават, да бъде достъпен за хората безплатно. Още не сме си върнали инвестицията, няма и да я върнем", заяви Батков при подписването на договора.
Кирил Домусчиев бе изключително доволен от споразумението. "Рейтингът на "А" група е в пъти над английското и испанското първенство. Това, което направихме, е малка революция", добави Домусчиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама