Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2052955 www.bgdnes.bg

Най-силната българка: Станах яка с люти чушки

Добромир ДОБРЕВ

Българите в Америка са много развълнувани от парламентарните избори у нас. Повечето от емигрантите ни са отишли до местните урни, за да дадат гласа си. Това разказа пред "България Днес" най-мускулестата българка Станислава Енев, която от 14 години живее в Чикаго, щата Илинойс. Преди 3 години тя се захваща сериозно с фитнеса.
"Реших да сменя изцяло начина си на живот. Опитът ми по състезания все още не е много голям. Участвала съм в две", разказва Станислава. Въпреки че е пълна дебютантка, и на двата турнира печели сребърни медали.
"В началото на годината реших да се поддам на 20-седмична програма. Тя се състои от строг режим на хранене и силови упражнения. Изисква се невероятна сила на психиката, за да устои човек. Лишенията са огромни. В началото всеки си мисли, че може да го направи, но после става изключително трудно. Човек буквално може да полудее", споделя културистката. Енев не пази в тайна диетата си. Тя разкрива с какво точно се храни, за да трупа мускули.


"Ям само пилешко бяло месо, спанак, сладки картофи, броколи, кафяв ориз, люти чушки, белтъци и овесени ядки. Тренирам по 1 час в залата сутрин плюс 30 минути кардио и 25 минути вечер. Тази програма измени тялото ми. Бодибилдингът е спорт, който може да те накара да промениш целия си начин на живот. Ставаш по-добър и по-здрав човек", смята българката. Станислава споделя, че все още не й се е случвало да пребие някой мъж.
"Засега не ми се е налагало. Но всички мъже трябва да имат респект към жените. В противен случай ще ядат бой", казва бодибилдърката, която е щастливо омъжена. Нейният съпруг Веселин е и личен треньор на спортистката. Когато човек види перфектното тяло на Станислава, никога не би предположил, че тя е майка на три деца - на 10, на 5 и на 3 години. Двете момчета и дори сестричката им тренират футбол в школата на "Чикаго Меджик".
"България винаги ще ми липсва. Мечтата ми е някой ден да заведа децата си в България на историческа разходка. Колкото и да им разказвам и да показвам снимки, те никога няма да усетят тръпката, която аз усетих, когато се качих за първи път на връх Шипка", добавя Станислава, която в  свободното си време ходи на лов за акули в океана.


Най-дъртата
културистка
е на 74


Най-дъртата бодибилдърка в света е на цели 74 години. Това е Ернестин Шепърд от град Балтимор в щата Мериленд, САЩ. Мускулестата баба има син на 53 г. и внук на 14 години. Г-жа Шепърд е фитнес инструктор и има ангажименти като фотомодел.
Партньорка в тренировките й е 57-годишната Йони Шамбъргър, която е бивша Мис Вселена от 1995 г. Ернестин става всяка сутрин в 3 часа и първо медитира, а след това тича 16 км в парка.
В менюто й влизат предимно кафяв ориз, пиле и зеленчуци. Пие по три сурови яйца всеки ден, отрича стероидите и медикаментите, казва, че разчита само на естествена храна. Не близва сладко.
В последните 18 години г-жа Шепърд е пробягала 9 маратона (42 км) и е победила в два конкурса по бодибилдинг. Учудващо, тя е започнала спортната си кариера на 56 г. Дотогава е мразела спорта.


Рускиня вдига
14 кг с вагина


Рускинята Татяна Кожевникова държи световния рекорд на Гинес за най-силна вагина в света. С помощта на интимните си мускули тя може да вдигне във въздуха цели 14 килограма.
Всекидневно Татяна прави тренировки, като вдига 6-килограмови дъмбели, които тежат колкото средно голяма диня. Кожевникова притежава и собствен сайт за интимна гимнастика, в който обяснява как жените да заякнат отдолу.
Тя пъха във вагината си специално дървено яйце. "След това просто стягам вагиналните мускули и задържам яйцето вътре", казва маниачката. После тя закача тежестите на яйцето и ги вдига във въздуха.
"Имах нормални вагинални мускули като всяка друга жена, но ги развих след 20 години упорити тренировки", признава рускинята.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама