Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2052985 www.bgdnes.bg

"Динамита": Сбогом, Бразилия!

Цяла Дания посърна след сензационната загуба у дома от Армения с катастрофалното 0:4. "Червения динамит", който бе основен опонент на България в квалификационната група за световното първенство догодина, намали драстично шансовете си за класиране. С два гола за шокиращата победа на Армения допринесе Юра Мовсисян. Арас Йозбилиз се отчете с две асистенции и попадение. Последният пирон в ковчега на датчаните заби звездата на "Шахтьор" (Донецк) Хенрик Мхитарян.
"Мондиал 2014 в Бразилия ще премине без участието на Дания", написа най-големият вестник в страната Politiken. Изданието излиза с култово заглавие: "Сбогом, Копакабана! Сбогом, световно първенство! Сбогом, Мортен Олсен!" На практика местните медии тотално отписаха своите, които вече изостават на 4 точки от България и на 3 от Чехия в битката за второто място в групата. Лидери са италианците.
"Това е невиждано унижение. Този отбор се изложи ужасно и направи себе си за смях. Лепнаха петно на датския футбол. Националният отбор е в най-тежката си криза от 30 години насам. Сривът е пълен и безпрецедентен. Вече е невъзможно да настигнем България и Чехия, за да играем датска самба в Бразилия", коментират редакторите в Politiken.
Гневът на местните фенове най-вероятно ще се излее върху селекционера Мортен Олсен. Всички вече искат главата му. Авторитетното издание BT призова за незабавна оставка: "Мортен Олсен е несъмнено най-добрият треньор, който датският националния отбор някога е имал. Въпреки това дойде времето да му дръпнем щепсела." Вестник Berlingske също алармира: "Нов треньор веднага!"


Олсен: Аз съм виновен


Селекционерът на Дания Мортен Олсен бе като попарен след фамозната издънка на неговия тим. Той пое цялата вина за поражението с 0:4 от Армения.
"Това е най-лошият мач в кариерата ми и поемам пълна отговорност за него. Нямам логичен коментар за това, което се случи. Всички сме разочаровани и сега трябва да анализираме грешките си", каза Олсен. Специалистът бе голям оптимист в часовете преди разочароващата загуба, като дори се изцепи: "Като бием Армения, се връщаме в играта и битката за първите 2 места. Ще бъдем много агресивни." Сметките му обаче се разбиха на пух и прах.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама