Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2058035 www.bgdnes.bg

6 години затвор грозят Лео Меси

Фенове на "Барса" подозират заговор срещу Бълхата

Най-добрият футболист в света Лионел Меси може да лежи шест години в затвора, ако бъде признат за виновен по обвиненията за укриване на данъци в Испания, съобщава авторитетният сайт "Гол".
Испанската прокуратура уличава футболиста и баща му Хорхе Орасио Меси Перес във финансови престъпления, извършени в периода 2007 г. - 2009 г. Според документите на държавното обвинение, Меси е измамил испанската данъчни служби с около 4 млн. евро. Аржентинецът не бил декларирал суми, придобити от него като рекламно лице на различни търговски марки. Лео реагира мигновенно на обвиненията.
"С баща ми току-що разбрахме от медиите за обвинението от испанските данъчни власти", написа в своя фейсбук профил футболистът. - Изненадани сме от тази новина, защото никога не сме извършвали престъпление. Винаги сме попълвали данъчните си декларации, следвайки съветите на нашите данъчни консултанти. Те ще се погрижат за изясняване на ситуацията".


Засега от "Барселона" няма официален коментар за обвиненията срещу Меси. Всички в клуба са силно притеснени, защото разследването няма как да не подкопае имиджа на отбора. В момента общественото мнение в Испания е много чувствително по отношение укриването на данъци, защото страната се намира в тежка криза и безработицата е рекордна. Когато богаташи като Меси се опитват да финтират системата, за да си спестят плащането на налози, обикновените испанци са готови да ги разкъсат.
Фенове на "Барса" подозират, че обвиненията срещу Меси може да са провокация срещу любимия им отбор. Трудно е да се повярва, че дългата ръка на президента на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес има пръст в атаката срещу Лео, но има и такава версия.
Бълхата уверено върви по стъпките на друг аржентински идол и бивш футболист на "Барса" - Диего Марадона. Дон Диего бе осъден за данъчни измами в размер на 37,2 млн. евро в Италия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама