Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2058039 www.bgdnes.bg

Мартин се връща в Англия

Бившият национал Мартин Петров най-вероятно ще се завърне в Англия през следващия сезон, научи "България Днес". Крилото игра като преотстъпен от "Болтън" в "Еспаньол" тази пролет, но договорът му изтича в края на месеца. От мениджърската агенция на Лъчезар Танев заявиха, че към Петров има сериозен интерес от няколко английски отбора.
"Получени са запитвания за Марто от отбори, които се намират в Чемпиъншип. Възможен е и вариантът футболистът да премине в елитен отбор от Англия. До момента няма нищо конкретно и не можем да дадем по-точна информация", заявиха от агенцията. Мениджърите на Марто категорично отхвърлиха възможността той да прекрати кариерата си през това лято. "За момента няма такъв вариант. Той иска да играе минимум още един сезон", категорични са от "Танев и ко".
34-годишният врачанин получи малко шансове за изява в "Еспаньол", въпреки че е в отлични отношения с треньора Хавиер Агире. Каталунският вестник "Мундо Депортиво" твърди, че нашенецът е провел разговор с президента на клуба Жоан Койет Диви относно своето бъдеще. Очаква се отговор на въпросите му да има до края на седмицата. Според изданието шансовете българинът да остане в Барселона са 50:50.
Запитан за това дали ще разчита на Марто, самият Хавиер Агире не даде точен отговор: "Нищо не мога да ви кажа за момента. Първо трябва да говоря с футболиста".
Междувременно упорито се говори, че лично Мартин лобира пред мексиканския специалист за своя сънародник Валери Божинов. Двамата са бивши съотборници от националния отбор, а през 2007 година носеха заедно и екипа на "Манчестър Сити". Ако се стигне до сделка с Божинов, а договорът на Петров бъде подновен, те отново ще се съберат на терена. До момента няма нищо официално около евентуалното преминаване на Валери при "синьо-белите".
"Разбрахме от медиите в Испания за такива преговори. Божинов си има мениджър (б.а. - Джери Паломба) и само той знае какво е бъдещето му", коментираха от агенцията на Лъчезар Танев. Към момента нападателят е собственост на "Спортинг", но португалският клуб не възнамерява да разчита на него и се опитва да го разкара. От "Еспаньол" са готови да го вземат под наем без пари и да плащат месечната му заплата от 100 000 евро.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама