Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2074744 www.bgdnes.bg

"Нефтохимик" въстана срещу ЦСКА!

Феновете на "Нефтохимик" са готови да излязат на протести, ако любимият им клуб се превърне в животоспасяващ донор за ЦСКА. Това призна пред "България Днес" тарторът на агитката Атанас Семизов-Джими. Вчера той е получил уверение от ръководството, че до подобна сделка няма да се стигне.
"Лъжа е! Тази информация не е съгласувана със собствениците. Ние веднага се свързахме с тях и те ни успокоиха. Все пак явно се водят някакви преговори. Ние сме категорични, че е по-добре клубът ни да изчезне завинаги, отколкото да се продадем на ЦСКА", изреваха феновете на "Нефтохимик".
"Този Христо Стоичков да не ми говори за феърплей, ако направят тази гавра с нас. Долно нещо! Ще се стигне до крайности. С какви очи после ще погледнат феновете си", каза още Джими.

Междувременно членът на управителния съвет в "Нефтохимик" и председател на фен клуба Николай Тодоров увери, че няма да позволи лицензът да бъде прехвърлен на ЦСКА. "Няма такова нещо засега. Не е ставало въпрос за даване на лиценз. Търсим нови спонсори, имаме подкрепата и на кмета на Бургас Димитър Николов. Действително има разговори с Гриша Ганчев, но не допускам, че ще ни затрият", каза Тодоров.
"Сега говоря като фен на отбора. Един път вече ни взеха, когато ни превърнаха в "Поморие" и ние отидохме в аматьорските групи. 4 години вложихме толкова енергия и усилия, за да стигнем дотук. Вече втори път друг отбор да ни използва ще ни дойде в повече. Всичко ли е пари в тази държава? Ако трябва, ние, феновете, сами ще си погребем отбора, но няма да го дадем на ЦСКА", разгневи се един от клубните началници. Иначе в момента футболистите на "Нефтохимик" продължават да водят тренировки. Дори утре тимът пътува за подготвителен лагер в Казанлък. Уредени са две контроли  - с "Раковски" и "Литекс". Все още играчите имат да получават по 2 заплати и премии за влизането си в елита.

По-рано през деня собственикът на "Нефтохимик" Николай Филипов призна, че действително води преговори с ЦСКА за прехвърлянето на лиценза на клуба. Той дори заяви, че сам е потърсил контакт с Гриша Ганчев, който е считан за сигурния нов благодетел на "червените". "Водят се разговори с Гриша Ганчев. Не е изключено ЦСКА да играе с нашия лиценз, а "Нефтохимик" да остане в "Б" група. Има няколко варианта - или за спонсорство, или да закупят акциите на нашия клуб. Това са хора, които са се доказали, знаете, Гриша Ганчев е име във футбола. Не той, а аз сам го потърсих да ни помага", отсече Николай Филипов пред бургаската агенция "Топ новини". Той обоснова подобен свой ход с липсата на достатъчно финансови средства за издръжката на бургаския клуб.
"Бюджетът на "Нефтохимик" все още не е уточнен и общо взето, е почти нулев. По този начин не можем да стартираме първенството и търсим прозрачни спонсори. Не можем да бъдем спокойни, когато бъдещето ни е неясно. Затова търсим някакъв вариант за отбора. Със сигурност това, което е направено до момента, няма да отиде в канала. Ако тръгнем с такъв неясен бюджет, сигурното е едно - след няколко месеца трябва да се откажем от първенството. Тогава създаваме проблеми и на футболисти, и на ръководството на БФС. Гледаме да избегнем тези неща", разясни босът на "Нефтохимик".


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама