Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2074804 www.bgdnes.bg

Камата става две в едно

ЦСКА ще играе в турнира Лига Европа, ще запази настоящия си лиценз, няма да се слива и няма да бъде обявяван в несъстоятелност. Това са последните новини от преговорите между "Титан" и Гриша Ганчев, достигнали от достоверни източници до "България Днес". Настоящите собственици и досегашният благодетел на "Литекс" все още не са уточнили всички детайли по сделката за клуба, но едно е сигурно - ЦСКА няма да взима лиценза нито на "Литекс", нито на "Нефтохимик".
Гриша Ганчев и Стоичков искат ЦСКА още този сезон да играе в Европа и да направи пробив - разкриха нашите източници. - Ако се вземе лиценз на друг отбор, това няма как да се осъществи. Освен това по този начин ЦСКА може да загуби и стадиона си, тъй като той е даден на концесия на досегашното акционерно дружество. Оттук нататък Ганчев ще поеме издръжката и управлението на клуба, а "Титан" - дълговете си.У
Самият Гриша Ганчев обяви, че ЦСКА дължи над 30 млн. лева, но всъщност сумата е далеч по-малка, тъй като повечето от дълговете на "червените" са към фирми, собственост на "Титан".
Така "червените" ще играят в Лига Европа, а "Литекс" ще продължи участието си в "А" група. Треньор на ЦСКА остава Христо Стоичков въпреки слуховете, че ще бъде сменен от Любослав Пенев или Стойчо Младенов. Камата вероятно формално ще се води и президент, и собственик на ЦСКА. Самият Стоичков наскоро твърдо заяви, че му е рано да седи в ложите и амбициите му са свързани с треньорската кариера. За да играят в Лига Европа, "червените" трябва до 30 юни да изчистят задълженията си към Стойчо Младенов, които са около 200 000 лева. В противен случай автоматично ще загубят лиценза си за Европа.
Развръзка около сделката за ЦСКА все още няма, като до снощи официално не беше оповестена промяна в собствеността. Ганчев търси подкрепа от редица бизнесмени, които да помагат в издръжката на ЦСКА. Досегашните собственици от "Титан" напълно ще се оттеглят от клуба. До Нова година Ганчев и партньорите му окончателно трябва да сложат ръка на ЦСКА.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама