Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2080066 www.bgdnes.bg

Вкарахме гол на "петлите" и с пъстърви

Националният отбор на България по риболов на пъстърва с естествени примамки постигна исторически успех! Нашите момчета шокираха целия свят, като героично се добраха до сребърните медали по време на шампионата на планетата. Супер сензационно българският отбор успя да изпревари някои от най-големите сили в риболова на пъстърва. Пред нас завършиха единствено домакините от Италия, които традиционно в последните години са непоклатими на първото място.
Първенството се проведе на реката в италианския планински курорт Понте Кафаро. Първоначално никой не слагаше българите в сметките за призовите места, въпреки че сънародниците ни на два пъти взимаха бронза в предни години. В първия състезателен ден смелчаците от България успяха да се изкачат до третото място, зад Италия и Франция. Във втория тур обаче нашите наваксаха изоставането и направо заклаха "петлите" с уловени пъстърви в последните секунди. По време на шампионата всички сравнили обрата с историческия футболен мач между Франция и България през 1993 година. Тогава на "Парк де Пренс" Емо Костадинов вкара фамозен гол в последната минута и класира нашите на световното в САЩ.
На първенството по риболов на пъстърва участваха десет страни от целия свят. За нашите се състезаваха капитанът Борис Бояджиев-Бомара, Емил Петрунов, Любчо Бояджиев, Тодор Костадинов, Георги Гетов и Евгени Бон. Българските герои успели да уловят 20 и 30 пъстърви на човек. "В Италия "петли" не пеят! За нас остава предизвикателството да запазим тази позиция и следващата година", коментира Борис Бояджиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама