Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2080150 www.bgdnes.bg

Димитър Борисов пред "България Днес": Няма да оставам в ЦСКА!

"Няма да оставам в ЦСКА!". С този есемес до "България Днес" досегашният собственик на "червените"  Димитър Борисов оповести края на управлението си на най-успешния български клуб.
Бъдещето на ЦСКА продължава да бъде неясно. Знае се само, че се водят някакви преговори с Гриша Ганчев за влизането му в клуба. Всичко останало са догадки.
Фенове на отбора организираха вчера следобед протест пред стадион "Българска армия" под наслов "Да спасим ЦСКА".

Информация за събитието се разпространяваше през целия ден в социалните мрежи и интернет форуми. Привърженици на "армейския" клуб са разтревожени от всекидневните обещания за светло бъдеще, които нямат официално потвърждение. В уречения за протест час на "Армията" дойдоха не повече от 50 човека. Почти всички успяха да се поберат на масите в кафенето на стадиона и да ударят по някоя бира. Яки момчета, свързвани с групировката на Росен Петров-Животното, наблюдаваха внимателно как се развива протестът.
Животното, който е подозиран и в разпространение на дрога, не се поколеба да набие публично треньора Костадин Ангелов преди два месеца. Присъствието на неговите хора на стадиона притеснява доста от привържениците на ЦСКА, които са наясно, че Гриша Ганчев иска публика и отбор да бъдат едно цяло. 
По всичко личи, че Борисов и "Титан" си тръгват от Борисовата година след близо пет години, в които бяха спечелени само една Купа на България, една Суперкупа и трофеят от турнира "Мъчениците на 17 февруари" в Либия... До снощи отново нямаше официална информация за параметрите по сделката за ЦСКА. Най-вероятно Христо Стоичков ще се води и президент, и треньор, а Гриша Ганчев няма да има официална длъжност. Камата ще има тежката дума за всичко, свързано с ЦСКА. Все още продължава да стои отворен въпросът за сливането на ЦСКА с друг клуб, но този вариант изглежда все по-малко вероятен. Ако Гриша Ганчев и "Титан" прибегнат до тази мярка, ще загубят участието си в Лига Европа, ще започнат десетки дела, ще се загуби концесията за стадиона и ще се опетни историята на клуба. Така най-вероятно Ганчев и група бизнесмени ще издържат клуба, а "Титан" до Нова година трябва да си погасят задълженията, повечето от които са към самите тях, тоест вътрешни. С "Титан" най-вероятно ще си тръгне и досегашният изпълнителен директор Георги Илиев-Майкъла.
"Искам да предам поста на наследника си - призна Майкъла пред "България Днес". - Няма да се занимавам повече, нямам нерви.  Всеки ден е лудница. Само на "Космос" (Ню Йорк) не поискахме лиценза. Мен ме поканиха "Титан" на работа и аз съм си я свършил. Те ми казаха: Дали сме 57 млн. лева за ЦСКА, а ти си първият, който ни искаше дори и 10 лева за ремонти. Когато дойде новият собственик, всички подаваме молба за напускане и той си преценява. Всеки си назначава хора, на които има доверие. Според мен Христо Стоичков ще е първият, който ще си тръгне, ако ЦСКА не играе в Европа, той иска да се доказва като треньор. Вчера ми се обажда Любо Пенев и ме пита: Кога си ме назначил за треньор на ЦСКА. Аз се чудя какво да му кажа..." 

Стоичков гони Емо и Тончо

Христо Стоичков започва да коли и беси в ЦСКА и вече са ясни първите му жертви. Сред тях ще е единият от многото директори Емил Костадинов, с когото отдавна не са в прекрасни отношения. Бившите съотборници от САЩ '94 са в дългогодишен конфликт, а освен това Коща е сред най-близките на големия враг на Камата - президента на БФС Борислав Михайлов. Следващият

нарочен за гонене е Георги Илиев, но Майкъла вече се е примирил със ситуацията и е готов да сдаде поста си. Сред хората, които Стоичков не иска да вижда на "Армията", е и членът на Управителния съвет Тончо Токмакчиев, когото Ицо дори отказа да поздрави при представянето си на "Армията". Пътници са и други двама директори - Венци Живков и Георги Павлов-Атлета, които си тръгват заедно с господарите си от "Титан". Пред уволнение е и пресдиректорът Иван Ченчев, който напоследък нашумя като кандидат-депутат и любовник на жената на Веско Маринов - Цветанка.


Джони Велинов: Ицо - президент на България!

Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов е обнадежден от смяната на собствеността в клуба. Той е убеден, че с идването на Гриша Ганчев ситуацията на "Българска армия" ще се стабилизира и отборът ще тръгне нагоре. Джони бе категоричен, че не одобрява вариантите с взимане на лиценза на друг клуб.
"Моето желание е ЦСКА да си остане ЦСКА.

Спрягат се много варианти за бъдещето на клуба. Каквото и да направят, нека да бъде в полза на ЦСКА. Естествено, че появата на Гриша Ганчев е за добро", коментира Велинов пред "България Днес".
55-годишният ветеран се изказа с изключителен респект към новия президент и старши треньор на отбора Христо Стоичков.
"Какво да кажа за него? Той е най-големият, това е! Стоичков си е извоювал реномето да бъде такъв, какъвто си поиска. Може да е всичко. Даже и президент на България", отсече Джони.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама