Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2081364 www.bgdnes.bg

И Гигов се забърка с ЦСКА

Собственикът на "Локомотив" (Сф) Николай Гигов също се оказа замесен в предстоящата сделка за ЦСКА. През последните две седмици на няколко пъти бизнесменът Гриша Ганчев се е срещал с оръжейния бос, разбра "България Днес". Ганчев се е съветвал за предстоящото си влизане в ЦСКА с Гигов, а срещите им са имали и друга цел. Босът на "Локо" е кумец на премиера Пламен Орешарски и е изключително близък до настоящото правителство.
Ганчев се надява Гигов да съдейства за повторното отваряне на захарните му заводи, които бяха спрени след удара по бизнесмена от предишното правителство. Без заводите приходите на Ганчев драстично намаляха и на този етап той по никакъв начин не може да издържа сам ЦСКА. За това досегашният благодетел на ДЛитексУ постоянно се среща с бизнесмени, които са склонни да помагат в издръжката на "червения" клуб. Бъдещето на ЦСКА и влизането на Ганчев до голяма степен зависят и от политическата ситуация в страната, като надеждите на ловешкия бизнесмен са сегашното правителство да се задържи на власт.
Междувременно стана ясно, че ЦСКА май все пак ще участва в евротурнирите този сезон. УЕФА публикува на официалния си сайт списък с всички отбори, които трябва да играят в първите два предварителни кръга на Лига Европа. В урните за предстоящия жребий в понеделник ще фигурира и името на ЦСКА. Това означава, че поне на този етап "червените" няма да се обединяват или да вземат лиценза на друг клуб, което щеше да ги извади от Европа.
Мачовете от първия квалификационен кръг ще се проведат на 4 и 11 юли, а двубоите от втория са планирани за 18 и 25 юли. ЦСКА и "Левски", които ще стартират от самото начало на турнира, имат срок да картотекират своите футболисти най-късно до понеделник вечерта. Третият ни представител в Лига Европа - "Берое", започва от втори кръг като носител на националната купа. Старозагорци трябва да обявят списъка с играчите си за Европа до 12 юли.
Шампионът "Лудогорец" има срок за картотеките до 11 юли. Разградчани ще променят пратеника си за жребия в Нион от суеверие. Миналата година за Швейцария пътува президентът Александър Александров, който не донесе късмет и изтегли възможно най-трудния съперник - "Динамо" (Загреб). Сега в ролята на кадемлия трябва да влезе изпълнителният директор Ангел Петричев. В "Лудогорец" се надяват да играят с някой измежду литовския "Екранас", грузинския "Динамо" (Тбилиси), молдовския "Шериф" (Тираспол) или беларуския БАТЕ (Борисов).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама