Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2099739 www.bgdnes.bg

Григор Димитров: Не пъшкам като Маша

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров обяви, че обича "Уимбълдън" и Англия. Хасковлията започна участието си на третия турнир от Големия шлем с победа над Симоне Болели (Ит) с 6:1, 6:4, 6:3.
"Обичам "Уимбълдън" и Англия - заяви той пред местните журналисти. - Защо ли? Защото ми харесва времето. Обичам дъжда. Аз просто го харесвам и се чувствам чудесно, когато вали. Харесва ми тази мрачна атмосфера. Понякога, когато е мрачно, облаците идват и след това вали. Това ми харесва и ми дава допълнителен тласък да играя добре."
Той добави, че е успял да изгради свой собствен стил през последния месец и не иска да бъде сравняван с Роджър Федерер.
"Разбира се, че е хубаво да чуеш подобно нещо, но нека е към края на кариерата ми", заяви Григор.
Димитров коментира и изпълнението, което направиха с Новак Джокович преди седмица. Двамата имитираха Мария Шарапова след демонстративния мач помежду им.
"Тя смята, че не сме били много добри", сподели Григор. Той добави, че не смята да коментира нападките на Серина Уилямс, че има каменно сърце.
Във втория кръг българинът ще срещне Грега Жемля. Той е №55 в света. Това ще бъде втори мач между двамата. Първият бе спечелен от Гришо с драматичното 3:6, 6:3, 7:6(0) на турнир от сериите "Чалънджър" през 2010 г.
Цветана Пиронкова, която победи 21-вата в света Анастасия Павлюченкова с 6:0, 6:1 в първия кръг, ще се изправи срещу Барбора Захлавова Стрицова. Чехкинята е на 27 години и заема 118-а позиция в ранглистата. Тенисистката не игра шест месеца заради наказание за употреба на допинг. Тя се завърна на корта преди месец. Единственият двубой между Цвети и чехкинята завърши в полза на Стрицова - 7:6, 6:3, в първи кръг на турнира в зала в Париж през 2011 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама