Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2100121 www.bgdnes.bg

Стоичков: Давам 1 седмица на "Титан"!

Христо Стоичков е дал срок от 1 седмица на "Титан", в която да гарантират, че ще му предоставят клуб без дългове. "Имах две условия, когато се съгласих да поема ЦСКА, досега не е изпълнено нито едно", заяви Камата.
"Искам ЦСКА да бъде чист клуб с прозрачно финансиране. Вчера чух, че критериите на отбора за новия сезон щели да бъдат занижени. Искам да кажа на цялата общественост и най-вече на верните фенове на ЦСКА, че критериите на Христо Стоичков не само, че не са занижени, а напротив - те са завишени. Винаги съм искал работата да е поставена на първо място. Така са ме учили от дете точно в ЦСКА. Давам една седмица на собствениците на клуба. Ако изпълнят поетите обещания, поемам нещата и ще си нося кръста. Предоставят ли ми чист ЦСКА, ще се захвана и с всички сили ще работя за него", отсече Стоичков. "Ако всичко се случи, както искам, ще изгрее слънце и на нашата улица. Сега топката не е в мен. Очаквам спазване на обещанията. Благодаря на феновете! С подкрепата си към мен и отбора те показаха, че ЦСКА винаги ще е номер едно", добави Ицо.
Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов тотално се оплете в опитите си да спаси клуба от сложната ситуация, в която се намира. Ден след като стана ясно, че "Титан" остава начело на "червените", сега пък босовете се изцепиха с ново двайсе. Гърнето обяви, че предава доброволно акциите на Стоичков, но сам не знае как ще стане това.
"Другата седмица Стоичков получава акции с нулево задължение и става собственик на ЦСКА. И аз точно не мога да ви обясня как ще стане това. Не съм юрист. Стоичков ще покани който той иска. Ситуацията се променя с часове. Цялото ръководство бяхме тук и говорихме. Сега работим по този въпрос. Говорим за участие в "А" група, не за друго. В момента изплащаме заплатите на футболисти и служители. След вторник ние няма да сме в схемата. Ако Стоичков иска, може отново да покани Гриша Ганчев", изказа се Борисов.


Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев заяви, че окончателното решение къде ще играят "червените" ще бъде взето в петък. "Дотогава ще решим дали ще играем в окръжните групи, или ще вземем лиценза на друг клуб", каза Майкъла.
Легендата на "армейците" сподели, че засега Христо Стоичков остава треньор на отбора.
"Гриша Ганчев никога не е бил истински ангажиран към ЦСКА. Някои хора си правят имидж на гърба на нашия клуб. Подведоха Стоичков, а той е икона на тима", ядосваше се Илиев. Изказването на Майкъла бе последното, което ръководителите на "червените" ще дадат до петък.

Почетният президент на "Литекс" Гриша Ганчев изрази своята позиция относно актуалните събития, свързани с ЦСКА. Бизнесменът публикува специална декларация в сайта на ДоранжевитеУ. Ето и пълния текст без редакторска намеса:
"Червената общественост трябва да е наясно, че моето условие беше единствено и само да се започне "на чисто" в ЦСКА. Повтарям - "на чисто"! И аз го заявих публично пред в. "Тема Спорт" и "Дарик радио", както и при многобройните си срещи и разговори с различните фракции на феновете, футболните деятели и отговорните фактори в клуба.
Държа да подчертая, че става изцяло въпрос за един бизнес проект. Милиони сделки се правят и развалят ежедневно по целия свят, аз никога не съм бил авантюрист, не бих си позволил по никакъв начин да поема ангажимент, ако има дори 1% съмнение от моя страна за настоящата ситуация, перспективата и успеха на това начинание. Защото, както казах и преди, ЦСКА е национална кауза.
При така стеклите се обстоятелства аз не мога да поема тази авантюра. Желая успех на феновете, ръководството, треньорите и играчите на отбора!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама