Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2107479 www.bgdnes.bg

Волейболистите ни с първа загуба в Световната лига

Българският национален отбор по волейбол допусна първа загуба в тазгодишното издание на Световната лига. Тимът ни отстъпи като гост на САЩ с 0:3 гейма. Това бе пети мач и за двата отбора в група „А".

Още от самото начало двубоят започна зле за момчетата на селекционерът Камило Плачи и американците набързо поведоха с 4:0. Проблемите на нашите идваха главно от силния сервис на домакините. Те показаха отлична игра в защита и атака. Така американците водеха на първото техническо прекъсване с 8:3, а при второто разликата бе още по-голяма - 16:9 и накрая нашите загубиха гейма на 19 точки.

Реклама

Вторият гейм започна добре и на първото прекъсване тимът ни водеше с 8:4, но допусна изравняване. В средата на частта резултатът вървеше точка за точка, но американците се оказаха по-концентрирани и успяха да спечелят гейма - 25:22. Статистиката показа, че за две части нашите не направиха нито един успешен блок срещу 8 за волейболистите на Джон Спироу.

Българите подобриха играта си на този елемент в третия гейм и засилиха началния си удар. Така в средата на частта българският отбор имаше леко предимство от две точки, но то бе пропиляно след 20-ата точка и домакините отмъкнаха и този гейм с 25:21, с което се стиган и до загубата с 0:3 за нашите момчета.

С този успех американците се изравниха с волейболистите ни на второто място, като и двата отбора имат по 11 точки. Първи в група „А" е Бразилия с 13 т. Вторият двубой между България и САЩ е утре от 05:30 часа.


САЩ - БЪЛГАРИЯ 3:0 (25:19, 25:22, 25:21)

САЩ: Кайл Колдуъл 7, Карсън Кларк 11, Матю Андерсън 15, Пол Лотмън 9, Дейвид Смит 4, Максуел Холт 8 - Ерик Шоджи-либеро (Дейвид Лий 1)
Старши-треньор: Джон Спероу

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев 3, Цветан Соколов 18, Тодор Алексиев 6, Тодор Скримов 1, Виктор Йосифов 8, Светослав Гоцев 3 - Теодор Салпаров-либеро (Валентин Братоев 6, Стоян Самунев, Николай Пенчев)
Старши-треньор: Камило Плачи.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама